Rybízový kynutý koláč
Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto receptem se Vám určitě podaří.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35 x 25 cm nebo kulatá koláčová forma o průměru 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 685 kJ / 1 359 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,68 g |
| Tuky | 31,03 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 822 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 233,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme čtyřmi lžícemi vlažného mléka. Posypeme částí cukru a mísu přikryjeme, třeba utěrkou. Droždí asi po 10 minutách zvětší objem a na povrchu utvoří hustou pěnu.
Krok 2: Přidáme ostatní suroviny. Mléko přiléváme po částech, podle potřeby a vypracujeme středně tuhé hladké těsto. Můžeme ručně vařečkou, ale třeba robot tuhle práci zvládne rychleji. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout do dvojnásobného objemu, klidně i hodinu.
Krok 3: Suroviny na drobenku společně promícháme a prsty promneme.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Vykynuté těsto roztlačíme rukama do sádlem vymazaného plechu nebo kulaté koláčové formy a posypeme očištěnými kuličkami rybízu a nakonec posypeme drobenkou.
Krok 6: Pečeme v předem nahřáté troubě 20–30 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAG2
Moje poznámka
Rybízový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAG2
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 3 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 21 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 39 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
kůra citronová,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
žloutek,
olej,
mléko,
drobenka,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
sádlo,
rybíz
Komentáře (8)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0