Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 470 kJ / 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,00 g |
| Tuky | 0,45 g |
| Vláknina | 9,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 72,90 g |
Postup přípravy
Dáme vařit brambory.
Steaky z obou stran lehce pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a dáme zpět do lednice. Krok 2: Cca 8-10 minut předtím, než budou hotové brambory, rozpálíme grilovací pánev, tuto nahříváme na vyšší stupeň, minimálně 5 minut.
Dle tloušťky steaků tyto grilujeme z každé strany 1-3 minuty. Krok 3: Upozornění: tady na 100 % platí, raději méně, než více. Budeme-li grilovat delší dobu, maso se vysuší a se steakem nebude mít vůbec nic společnsteakůnai to nebude dobré. Tuňákové steaky, které jsou už připravené a nařezané, např. ze supermarketů, nejsou moc silné, a zde opravdu stačí 1 až dvě minuty z každé strany.
Jakmile steaky otočíme na druhou stranu, nožem odřízneme tenký proužek másla a dáme na povrch každého steaku.
Když jsou steaky dodělané, dáme je na (ideálně předehřátý) talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 2-3 minuty dojít.
Servírujeme s brambory posypanými petrželí a k přikousnutí můžeme dát italskou / francouzskou bagetu.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steak z tuňáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzG3
Moje poznámka
Steak z tuňáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzG3
Nejnovější recepty
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 19 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 20 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 33 minutami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 37 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 1 hodinou
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 2 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 2 hodinami
Zeleninový guláš s červenou čočkou
Danoouch před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
nelinka62 před 5 hodinami
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 14 hodinami
Suroviny:
filet z tuňáka,
brambory,
máslo,
pepř,
sůl,
Komentáře (3)
Parádně napsáno
Přes tuňáka jsem se propracoval i k poživatelné hovězině...
No, z rybky jsou ale na přípravu jednodušší, že