Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedinský guláš (v remosce)

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 609 kJ /
1 341 kcal
Bílkoviny111,20 g
Tuky65,13 g
Vláknina37,16 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy65,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou necháme za občasného míchání zesklovatět. Krok 2: Vmícháme maso a jakmile se ze všech stran osmahne, poprášíme ho paprikou, dáme bobkové listy, nové koření, mírně osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem dusíme maso doměkka. Krok 3: K téměř měkkému masu přidáme nadrobno nakrájené zelí a společně dodusíme Šťávu zjemníme smetanou. Pro dietnější způsob můžeme místo smetany zvolit 200 g bílého jogurtu. Krok 4: Podáváme s knedlíkem, vařenými bramborami nebo chlebem.

Segedínský guláš - návod na přípravu

Zveřejněno 25. 11. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně"

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedinský guláš (v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glkr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedinský guláš (v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glkr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Mě spíše zajímá ta kávová lžička papriky na 1,9 kg surovin ???? To bude Segedýn bledulka !

casino: no...nevaří...ale pokud jim někdy zbyde klasický guláš, a potřebují víc porcí, zkusej přidat trochu překrájené dobré kysané zelí trochu vymačkané, podusit do oblíbené konzistence zelí...smetanu dle zvyklostí, dochucení lákem ze zelí rovněž...dají vědět...;-)

casino: magdalenka: Já jsem před pár léty na podobný recept narazila a hned jsem ho musela vyzkoušet. No nebylo to špatné, ale když je člověk zvyklý na chuť seged. guláše z vepřového masa, tak to bylo trochu divné, jiné. Ale špatné to opravdu nebylo. Asi záleží, jak to kdo má rád. ;-) :-8:-K

casino: nám viac chutí z hovädziny...pomaly dusené hovädzie, zahustenie guláša rozdusenou cibuľou...má to niečo do seba.

No, netušil jsem, že segedín se vaří i z kravího masa... ;-)

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, vývar, zelí, smetana na vaření, olej, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř

Přidat fotografie receptu