Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Romadúrová pomazánka s mrkví

Hodnocení receptu je 3,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 055 kJ /
969 kcal
Bílkoviny66,10 g
Tuky66,79 g
Vláknina7,54 g
Cholesterol 139 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,18 g
Sacharidy23,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh, tavený sýr a roztíratelný zralý romadúr v misce rozetřeme a promícháme vidličkou a podle chuti opepříme. Přidáme nastrouhanou mrkev (já jsem strouhala na jemném struhadle), půlku jablka (nastrouhaného nahrubo) a jemně nakrájenou cibulku. Krok 2: Vše dobře promícháme a dáme nejméně na dvě hodiny do chladu odležet. Hned po umíchání pomazánky chuť romadúru není moc výrazná, ale po odležení dost vynikne, kdežto aroma zůstane téměř potlačené. Krok 3: Mažeme na housky, veku, i na chléb a ozdobíme. Doporučuji sladkokyselou okurku či jinou nakládanou zeleninu, další zdobení podle fantazie. Děti zapíjí mlékem, dospěláci možná i pivkem. ;-)

TIP: Časté chyby při přípravě silvestrovského pohoštění

Zveřejněno 31. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Romadúrová pomazánka s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLXv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Romadúrová pomazánka s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLXv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr romadur, tvaroh měkký, sýr tavený, pepř, cibule červená, mrkev, jablko, okurky sterilované, paprika čerstvá červená, vejce, cibule

Přidat fotografie receptu