Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červená řepa II

Zavařovaná červená řepa nesmí chybět v žádné spíži. Díky sladkokyselému nálevu vydrží celou zimu a hodí se jak k masu, tak do salátů. Příprava je jednoduchá a rychlá. Řepa patří také k nejoblíbenější zelenině na zavařování.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lendiiik Lendiiik

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 75 min

120 min (45 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie418 kJ /
100 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,01 g
Sůl15,00 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řepu uvaříme v hrnci do měkka. Oloupeme a nakrájíme na kostky nebo plátky. Krok 2: Svaříme nálev z jednoho litru vody, soli, cukru, kyseliny citronové, bobkových listů a ostatního koření. Krok 3: Uvařenou řepu urovnáme do sklenic a přelijeme ji svařeným nálevem. Sklenicím dobře otřeme hrdla a uzavřeme je víčkem. Krok 4: Asi 15 minut sterilujeme při 85 °C. Poté necháme vychladnout dnem vzhůru.

TIP: Jak zavařit červenou řepu

Zveřejněno 2. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqny

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červená řepa II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqny

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Cukr lze nahradit umělými sladidly. Jedna lžíce cukru odpovídá asi 15 g. Záleží na konkrétním druhu. Množství je uvedeno na obalu. Sklenice je potřeba důkladně sterilizovat a uchovávat na chladném místě. Nálev bude mít jiný objem a konzervaci (bez cukru). 😊

Jsem diabetik,co tam mohu dát místo cukru a kolik.Děkuji za odpověď.

Josef: Cviklu nikdy nezaváram, je to zbytočné. Aj čerstvo urobená vydrží 3 týždne v pohode. Varím podľa tohto receptu : https://www.toprecepty.cz/recept/3798-salat-z-cerv... Tam si môžete kľudne namiesto cukru dať umelé sladidlo.;-)

Řepu zalejeme horkým nálevem a uvaříme ji tak, aby byla měkká, ale na skus trochu chrupla.:-*
Dotaz tu je už od včerejška (nevšimla jsem si), takže jste si s tím už asi nějak poradila.

:-?pls repu zalejem horúcim nálevom alebo nechám vychladnúť? a uvarím ju do mäkka ...? chystám sa dnes zavárať repu tak vyskúšam:-)

Tématické fráze:
červená řepa, červená řepa recepty, nakládáni červené řepy, červena repa nakladana, červená řepa nakládání, recept na nakládání červené řepy, nakladana cervena repa, cervenarepa, repa cervena, nakládání řepy, nakládaná řepa, červená řepa zavařování, červená řepa recept, recepty z červené řepy, cervenarepa.cz, recept červená řepa, pečená červená řepa, řervená řepa recepty, recepty červená řepa, nakladání červená řepa

Suroviny:
řepa červená, voda, sůl, cukr, kyselina citronová, bobkový list, koření nové koření,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu