Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 813 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,14 g |
Tuky | 31,25 g |
Vláknina | 22,33 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 6,95 g |
Sůl | 17,31 g |
Sacharidy | 124,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou mrkev nastrouhanou na dlouhé tenké proužky (asi jako zápalky), posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Dobře promícháme a necháme odležet, až mrkev pustí šťávu. Na pánev dáme zahřát olej, horkým olejem polijeme mrkev, přidáme nasekaný česnek a důkladně promícháme. Opět necháme odležet asi 15 minut. Přidáme pár lístečků koriandru a necháme ještě pár minut v chladu rozležet.
Krok 2: Zatím květák rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme vyšší vrstvu oleje s vysokým bodem přepálení.
Krok 3: Než se olej zahřeje na vysokou teplotu, smícháme v misce ingredience a tempuru vidličkou promícháme na hustotu lívancového těsta. Květák namáčíme postupně do tempury a pak smažíme po částech, aby se olej moc neochladil. Vyndáváme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk.
Květák podáváme ihned se salátem z mrkve.
Květák podáváme ihned se salátem z mrkve.
Zveřejněno 28. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzGl
Moje poznámka
Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzGl
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Evellinka před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 4 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cukr,
ocet,
sůl,
olej olivový,
paprika čerstvá červená,
česnek,
koriandr,
voda perlivá,
vejce,
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
sůl,
květák
Komentáře (1)