Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 813 kJ / 911 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,14 g |
| Tuky | 31,25 g |
| Vláknina | 22,33 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 6,95 g |
| Sůl | 17,31 g |
| Sacharidy | 124,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou mrkev nastrouhanou na dlouhé tenké proužky (asi jako zápalky), posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Dobře promícháme a necháme odležet, až mrkev pustí šťávu. Na pánev dáme zahřát olej, horkým olejem polijeme mrkev, přidáme nasekaný česnek a důkladně promícháme. Opět necháme odležet asi 15 minut. Přidáme pár lístečků koriandru a necháme ještě pár minut v chladu rozležet.
Krok 2: Zatím květák rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme vyšší vrstvu oleje s vysokým bodem přepálení.
Krok 3: Než se olej zahřeje na vysokou teplotu, smícháme v misce ingredience a tempuru vidličkou promícháme na hustotu lívancového těsta. Květák namáčíme postupně do tempury a pak smažíme po částech, aby se olej moc neochladil. Vyndáváme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk.
Květák podáváme ihned se salátem z mrkve.
Květák podáváme ihned se salátem z mrkve.
Zveřejněno 28. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzGl
Moje poznámka
Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzGl
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 21 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Pomazánky na jednohubky
Přidáno 6. 12. 2025 16:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejjednodušší kokosky
aninah před 28 minutami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 1 hodinou
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 1 hodinou
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 1 hodinou
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
konadra před 2 hodinami
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 3 hodinami
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 3 hodinami
Pečené maso
Anytram před 4 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 4 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cukr,
ocet,
sůl,
olej olivový,
paprika čerstvá červená,
česnek,
koriandr,
voda perlivá,
vejce,
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
sůl,
květák
Komentáře (1)