Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 813 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,14 g |
Tuky | 31,25 g |
Vláknina | 22,33 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 6,95 g |
Sůl | 17,31 g |
Sacharidy | 124,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou mrkev nastrouhanou na dlouhé tenké proužky (asi jako zápalky), posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Dobře promícháme a necháme odležet, až mrkev pustí šťávu. Na pánev dáme zahřát olej, horkým olejem polijeme mrkev, přidáme nasekaný česnek a důkladně promícháme. Opět necháme odležet asi 15 minut. Přidáme pár lístečků koriandru a necháme ještě pár minut v chladu rozležet.
Krok 2: Zatím květák rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme na sítu okapat. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme vyšší vrstvu oleje s vysokým bodem přepálení.
Krok 3: Než se olej zahřeje na vysokou teplotu, smícháme v misce ingredience a tempuru vidličkou promícháme na hustotu lívancového těsta. Květák namáčíme postupně do tempury a pak smažíme po částech, aby se olej moc neochladil. Vyndáváme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk.
Květák podáváme ihned se salátem z mrkve.
Květák podáváme ihned se salátem z mrkve.
Zveřejněno 28. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzGl
Moje poznámka
Korejský salát z mrkve a smažený květák v tempuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EzGl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 16 minutami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 2 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 2 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 3 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 3 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cukr,
ocet,
sůl,
olej olivový,
paprika čerstvá červená,
česnek,
koriandr,
voda perlivá,
vejce,
mouka hladká,
škrob kukuřičný,
sůl,
květák
Komentáře (1)