Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený čaj

Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním můžeme potěšit i my. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 8. 2009 11:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 926 kJ / 4 524 kcal
Bílkoviny21,00 g
Tuky8,04 g
Vláknina85,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy926,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nesmírně lahodný a voňavý čaj rodina i přátelé ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o Vánocích, když nám příjemně provoní domov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

siamka siamka

19. 8. 2011 15:56

Iness:tak jsem to pekla nakonec v plechu,a dělala jsem 2 druhy.jeden-jahody,ostružiny,maliny,červený a černý rybíz:-pa druhý-broskve,nektarinky,zel.hrozny,švestky a citron:yes:Mňam

Iness Iness

16. 8. 2011 15:55

siamka:určitě ano ;-)

siamka siamka

16. 8. 2011 15:38

ahoj,můžu to péct i ve skle?:-K

Jajunady

9. 8. 2011 18:10

Dnes jsem vyrobila podle tohoto receptu:yes::yes::yes: a fakt bomba ňamka:-) Díky za receptík :yes::yes::yes: Jana

Svatik

3. 8. 2011 22:31

http://www.toprecepty.cz/recept/6684-peceny-caj/ 7http://www.toprecepty.cz/recept/6684-peceny-caj/Dnes jsem dělala poprvé čaj podle tohoto receptu,dala jsem červený rybíz,jostu,nektarinky,trochu malin a protože jsem neměla citron,dala jsem trochu citronky a dva pomeranče.Dále jsem pracovala podle návodu,čaj nemá chybu!!!Pije ho i má dcera,do které čaj nedostanu ani když je nachlazená:yes::yes::-K

Iness Iness

25. 7. 2011 16:12

Luci, já myslím že kůrou z citronu nic nepokazíš ;-)

Lucka

24. 7. 2011 21:30

Zítra taky vyzkouším:o)vyprazdnim mražák lze pridat i citronovou kúru (bio)?jinak super receptík už se těším na zimní večery:-8

Petra

11. 7. 2011 09:36

Včera jsem pečený čajík poprvé zkoušela - višně a jablíčko a je naprosto bezkonkurenčně úžasný!!!!:-)) nakonec jsem tam ani nepřidávala ten rum, protože mi to moooc chutnalo i bez něho :-)) děkuju moc za recept :yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 11. 2010 12:09

Innes díky moc,měla jsem jahody velké kusy to jo.Vždyť víš jak jsem se těšila.:-8,ale neva já udělám ten likér a určitě čaj budu dělat dál,dokud se to nepodaří.:-KProtože opravdu stojí za to je výborný.;-):-KDcera si to přidávala do ranní kaše,takže to má vícero použití.;-):-K
Ale mohla bych ještě koupit jablka,hrušky a blumy a vyzkoušet znova.:-Kta vůně je prostě božská:-8

Iness Iness

1. 11. 2010 12:00

Tak to se mě ještě nestalo:-O.Možná bylo ovoce na větší kousky a nedopeklo se. To fakt netuším jak je to možné. Pokud jsi dodržela přesný postup (vyhřátou troubu na 180-200st.,dobu pečení a ihned dát do sklenic)tak nevím...:-//To mě teda taky mrzí. Tak pokud na čaj nezanevřeš tak to zkus příště chvilku sterilovat...Jinou radu nemám:-(

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 11. 2010 11:24

Iness,moc mi to mrzí,ale ten můj čaj mi začal kvasit,je mi to moc líto,protože jsem se na to moc těšila a ovoce střádala od léta,ale čím se to mohlo stát.nechtěla jsem ještě sterilovat sklenice ve vodě.Co jsem udělala špatně,nevíš?:-(
Jinak já to dám vše vykvasit do třílitrovky a udělám z toho likér,ale čaj mi mrzí.:-(:-K

Iness Iness

23. 10. 2010 19:32

Pro petrzelka: To určitě udělej, v zimě se určitě hodí a nebudeš litovat;-)

petrzelka

23. 10. 2010 18:43

Dávám bodík čaj znám,vloni jsem ho dělala na zimu:yes:je opravdu dobrý,vzala jsem ho do práce a s holkama jsme si pochutnaly.Už ho máme spotřebovaný,že bych taky vyčistila mrazák?Něco by se tam našlo:-D

Iness Iness

23. 10. 2010 18:30

Pro jajine:To jsem moc ráda;-),já ani neznám nikoho komu by ,,nevoněl" tedy nechutnal. Je pravda, že je sladší, ale stačí dát do hrnečku méně směsi a je stejně dobrý a hlavně :-! je plný vitamínů + nějaká vláknina. Takže plní funkci 2v1, čaj+kompot:-):-)):-D

jajine jajine

23. 10. 2010 18:25

Díky, Inessko:-K,"vylifrovala" jsem předloňské zásoby z mrazáku, přidala letošní jablka a hrušky, rozdala pár testovacích skleniček po okolí a sklidila velký úspěch:-)):-)):-))

1 8 9 10 11 12 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený čaj pečený čaj recept recept na pečený čaj pečený čaj top recepty pečený čaj v troubě pečeny čaj vyroba jak udělat pečený čaj recept pečený čaj pečený čaj z jablek jak se dělá pečený čaj pečený čaj se švestkami pečený čaj nejlepší recept pečený čaj z červeného rybízu peceny caj navod výroba pečeného čaje jak vyrobit pečený čaj pečící čaj peceny caj recepty recepty pečený čaj recepty na pečený čaj

Suroviny: rybíz, ovoce, cukr, skořice, badyán, koření hřebíček, citron, rum

TopRecepty.cz

Pečený čaj

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrN7