Pečený čaj
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním můžeme potěšit i my. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 926 kJ / 4 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
Tuky | 8,04 g |
Vláknina | 85,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 926,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nesmírně lahodný a voňavý čaj rodina i přátelé ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o Vánocích, když nám příjemně provoní domov.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2011 15:56
Iness:tak jsem to pekla nakonec v plechu,a dělala jsem 2 druhy.jeden-jahody,ostružiny,maliny,červený a černý rybíza druhý-broskve,nektarinky,zel.hrozny,švestky a citronMňam
16. 8. 2011 15:55
siamka:určitě ano
16. 8. 2011 15:38
ahoj,můžu to péct i ve skle?
9. 8. 2011 18:10
Dnes jsem vyrobila podle tohoto receptu a fakt bomba ňamka Díky za receptík Jana
3. 8. 2011 22:31
http://www.toprecepty.cz/recept/6684-peceny-caj/ 7http://www.toprecepty.cz/recept/6684-peceny-caj/Dnes jsem dělala poprvé čaj podle tohoto receptu,dala jsem červený rybíz,jostu,nektarinky,trochu malin a protože jsem neměla citron,dala jsem trochu citronky a dva pomeranče.Dále jsem pracovala podle návodu,čaj nemá chybu!!!Pije ho i má dcera,do které čaj nedostanu ani když je nachlazená
25. 7. 2011 16:12
Luci, já myslím že kůrou z citronu nic nepokazíš
24. 7. 2011 21:30
Zítra taky vyzkouším:o)vyprazdnim mražák lze pridat i citronovou kúru (bio)?jinak super receptík už se těším na zimní večery
11. 7. 2011 09:36
Včera jsem pečený čajík poprvé zkoušela - višně a jablíčko a je naprosto bezkonkurenčně úžasný!!!! nakonec jsem tam ani nepřidávala ten rum, protože mi to moooc chutnalo i bez něho děkuju moc za recept
1. 11. 2010 12:09
Innes díky moc,měla jsem jahody velké kusy to jo.Vždyť víš jak jsem se těšila.,ale neva já udělám ten likér a určitě čaj budu dělat dál,dokud se to nepodaří.Protože opravdu stojí za to je výborný.Dcera si to přidávala do ranní kaše,takže to má vícero použití.
Ale mohla bych ještě koupit jablka,hrušky a blumy a vyzkoušet znova.ta vůně je prostě božská
Ale mohla bych ještě koupit jablka,hrušky a blumy a vyzkoušet znova.ta vůně je prostě božská
1. 11. 2010 12:00
Tak to se mě ještě nestalo.Možná bylo ovoce na větší kousky a nedopeklo se. To fakt netuším jak je to možné. Pokud jsi dodržela přesný postup (vyhřátou troubu na 180-200st.,dobu pečení a ihned dát do sklenic)tak nevím...To mě teda taky mrzí. Tak pokud na čaj nezanevřeš tak to zkus příště chvilku sterilovat...Jinou radu nemám
1. 11. 2010 11:24
Iness,moc mi to mrzí,ale ten můj čaj mi začal kvasit,je mi to moc líto,protože jsem se na to moc těšila a ovoce střádala od léta,ale čím se to mohlo stát.nechtěla jsem ještě sterilovat sklenice ve vodě.Co jsem udělala špatně,nevíš?
Jinak já to dám vše vykvasit do třílitrovky a udělám z toho likér,ale čaj mi mrzí.
Jinak já to dám vše vykvasit do třílitrovky a udělám z toho likér,ale čaj mi mrzí.
23. 10. 2010 19:32
Pro petrzelka: To určitě udělej, v zimě se určitě hodí a nebudeš litovat
23. 10. 2010 18:43
Dávám bodík čaj znám,vloni jsem ho dělala na zimuje opravdu dobrý,vzala jsem ho do práce a s holkama jsme si pochutnaly.Už ho máme spotřebovaný,že bych taky vyčistila mrazák?Něco by se tam našlo
23. 10. 2010 18:30
Pro jajine:To jsem moc ráda,já ani neznám nikoho komu by ,,nevoněl" tedy nechutnal. Je pravda, že je sladší, ale stačí dát do hrnečku méně směsi a je stejně dobrý a hlavně je plný vitamínů + nějaká vláknina. Takže plní funkci 2v1, čaj+kompot
23. 10. 2010 18:25
Díky, Inessko,"vylifrovala" jsem předloňské zásoby z mrazáku, přidala letošní jablka a hrušky, rozdala pár testovacích skleniček po okolí a sklidila velký úspěch
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 7 minutami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 9 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trvanlivé potraviny se vyplatí nakoupit do zásoby a mít je stále po ruce. Které to jsou? Vybrali jsme ty nejdůležitější
Nápoj London Fog nadchne milovníky čaje. Alternativa kávového latté krásně zahřeje i osvěží a voní vanilkou a bergamotem
Venku začíná být opravdu chladno? Zahřejte se horkými nápoji ve společnosti přátel, rodiny nebo dobré knihy
Další recepty
Tématické fráze: pečený čaj pečený čaj recept recept na pečený čaj pečený čaj top recepty pečený čaj v troubě pečeny čaj vyroba jak udělat pečený čaj recept pečený čaj pečený čaj z jablek jak se dělá pečený čaj pečený čaj se švestkami pečený čaj nejlepší recept pečený čaj z červeného rybízu peceny caj navod výroba pečeného čaje jak vyrobit pečený čaj pečící čaj peceny caj recepty recepty pečený čaj recepty na pečený čaj
Suroviny: rybíz, ovoce, cukr, skořice, badyán, koření hřebíček, citron, rum
Pečený čaj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrN7
199 názorů