Pečený čaj
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním můžeme potěšit i my. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 926 kJ / 4 524 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
Tuky | 8,04 g |
Vláknina | 85,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 926,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nesmírně lahodný a voňavý čaj rodina i přátelé ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o Vánocích, když nám příjemně provoní domov.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2010 06:30
čaj jde i z kompotů a je výborný
6. 8. 2010 08:22
Výborný recept,znám již déle,ale ráda bych místo části cukru dala med,nezkoušel jste někdo tuto variantu a s jakým výsledkem?
Díky za případnou radu.
Díky za případnou radu.
29. 6. 2010 10:45
Dana:Tak já s tím bohužel zkušenosti nemám...
29. 6. 2010 09:53
Musím uznat, že tento čaj je výborný nápad.Myslíte, že by šel udělat i v Pomalém hrnci?
1. 6. 2010 10:45
vyborny napad hodny bodiku...caj musi byt uzasny, jen z te predstavy se mi sbihaji sliny
1. 6. 2010 10:26
Tak tuhle dobrůtku taky dělám, je to fajn , zkoušet kombinovat různé ovoce, ale nejvíc mi chutná když je v základu červený rybíz a k tomu další druhy ovoce.Je mnamka
10. 3. 2010 11:32
Midlo,to byl od Vás pěkný nápad dát to na kamnaA věřím,že to byla vůně lákavá po celém domě.Už se těším,že letos budu na to myslet a udělám si taky na zimu.
10. 3. 2010 11:28
Letos jsme ho dělali z jeřabin (červených i černých). Jen jsme je na plechu nechali pár dnů na akumulačkách s trochou cukru, občas promíchali. K čaji pak přidám hřebíček, skořici nebo vanilku, na dno hrníčku trochu rumlíčka... To byla pohoda v zimě. Tím sušením na kamnech je to i energeticky nenáročné. Jen musely být chvíli v mrazáku.
23. 1. 2010 13:22
Výborný nápad posílám bodík
26. 12. 2009 10:07
Iness velké díky za tento receptík, již dávno jsem o něm jen slyšela a mrzelo mě, že recept nemám, až přijde ten "pravý" čas vyzkouším, ukládám a posílám bodík
20. 12. 2009 18:49
Ano přesně tak, v zimním mrazivém čase je nejvděčnější. Zavoní, zahřeje a malinko zasytí.
20. 12. 2009 14:57
Už jsem taky udělala. Dala jsem zmrazené borůvky, pomeranče, jablka, jeden olopaný citron a kompot z ringlí i se šťávou, k tomu badyám, skořici a hřebíček. No nemá to chybu, ikdyž to mám zatím jen ve sklenicích. Teď už jen stačí přijít vymrznutý ze zimní procházky a zalít horkou vodou.
5. 12. 2009 18:09
Dělala jsem z jablek a hrušek. Jiné ovoce jsem tehdy neměla po ruce. Ideální na dlouhé zimní večery. Bodík si tento recept jistě zaslouží.
23. 11. 2009 18:10
Čaj jsem včera poprvé ochutnala u kamarádky a byla jsem unešená! Škoda že jsem na něj nenatrefila v sezóně ovoce . Ale těším se že příští rok si ho uděláme
22. 11. 2009 10:42
Česká ženská si umí poraditJá tento ovocný čaj taky miluju a hlavně je zdraví.Člověk nikdy neví co do toho kupovaného čaje dávají...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 29 minutami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 31 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přemýšlíte, co dát dětem do mikulášského balíčku? Ať už to bude mlsání, nebo zdravá nadílka, máme pro vás hned několik tipů
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma višně. Jak je zpracovat a využít
Domácí pečený čaj krok za krokem: Připravit se dá jednoduše i jako levný a nápaditý vánoční dárek
Další recepty
Tématické fráze: pečený čaj pečený čaj recept recept na pečený čaj pečený čaj top recepty pečený čaj v troubě pečeny čaj vyroba jak udělat pečený čaj recept pečený čaj pečený čaj z jablek jak se dělá pečený čaj pečený čaj se švestkami pečený čaj nejlepší recept pečený čaj z červeného rybízu peceny caj navod výroba pečeného čaje jak vyrobit pečený čaj pečící čaj peceny caj recepty recepty pečený čaj recepty na pečený čaj
Suroviny: rybíz, ovoce, cukr, skořice, badyán, koření hřebíček, citron, rum
Pečený čaj
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nrN7
199 názorů