Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený čaj

Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Dělávaly ho už naše babičky a nyní se s ním můžeme potěšit i my. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si skvěle pochutnáme, stejně tak i ten, koho jím obdarujeme.

Hodnocení receptu je 5,0 (93×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 8. 2009 11:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie18 926 kJ / 4 524 kcal
Bílkoviny21,00 g
Tuky8,04 g
Vláknina85,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy926,56 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nesmírně lahodný a voňavý čaj rodina i přátelé ocení hlavně v chladných dnech a nejvíce o Vánocích, když nám příjemně provoní domov.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Andrea Gryczová

5. 1. 2014 20:38

Dá se udělat tento čaj i z kompotovaného ovoce?

Jitka

4. 12. 2013 23:21

Vim,ze pri zavarovani se potom sklenice obraceji dnem vzhury,aby vicka chytila. Ale znam kamosky co sklenice neobraceji a vicka jim drzi dobre. Tak proc se tedy sklenice obraceji dnem vzhuru? Zalezi to na tom jake mate vicka? Dekuji.:-?

luema

23. 11. 2013 00:39

Čaj jsem před chvílí dopekla a už i ochutnala a můžu říct, že je výborný! Dávám bodík :yes: Čaj jsem ještě zavařila, pro jistotu, tak uvidím, zda opravdu vydrží déle.

ivulinka ivulinka

28. 10. 2013 18:44

sabina:peč to raději déle, o to lépe, bude to mít hustější konzistenci, důležité je, plnit to horké do sklenic a důkladně uzavřít, otočit dnem vzhůru a doufat, že sklenky chytnou, jinak je jisté, že ti to začne kvasit a plesnivět.
;-)

konicek

28. 10. 2013 18:23

Mám vyzkoušené dát pečený čaj na dno sklenky a zalít svařeným vínem. Každá návštěva během adventu tím byla mile překvapena.

sabina

28. 10. 2013 17:45

Holky, když to budu dělat v polovičním množství, tzn. kilo ovoce, myslíte, že to mám péct na stejně stupňů i dobu, jak se tady píše?

Blanka

28. 10. 2013 00:36

JÁ JSEM TO PEKLA TAK 30-40 MINUT!! ABY SE MI TO NEKAZILO!!
NO A DÁVALA SEM SI TAM OVOCE S MRAZÁKU CO JSEM SI ZAMRAZILA DŘÍV.
JE PRAVDA,ŽE JEDNÉ VÁRCE MÁM MÍŇ ŠŤÁVY ALE VŮBEC TO NEVADÍ!
PŘÍŠTÍ ROK SI NA TO BUDU MYSLET A ZAMRAZÍM SI VÍCE DRUHŮ OVOCE,ABYCH MOHLA KOMBINOVAT.:-K

Ivana

20. 10. 2013 19:54

Jakou to má mít prosím po upečení konzistenci?
Myslím tedy jestli se má veškerá šťáva z ovoce vypéct nebo jestli tam má nějaká zbýt. Když to budu péct krátce, tak se to podle všeho má tendenci kazit, když dlouho, tak je z toho pak marmeláda protože se ovoce rozvaří, nebo rozpeče? 30 minut je v tomto případě zavádějící, protože každé ovoce má jiný obsah vody a tudíž doba pečení musí být jiná. Proto bych ráda znala, jaký má být obsah zbytkové šťávy na konci úpravy.
Chci zkusit citrusy s jablky, hruškami a švestkami. Na ostatní ovoce už je trochu po sezoně a připadá mi hloupé kupovat mražené nebo drahé v obchodě. Dá se použít i ananas? Jestli nemá moc houževnatou dužinu po vypečení?

gypsovka@seznam.cz

11. 10. 2013 15:12

Znojemská:
Když Ti nechutná, nepij. ;-) Koukám, že Tys přes zdravou výživu. Tak si přelij čerstvé ovoce vodou. Ale to se Ti také zřejmě nebude líbit.

Blanka

10. 10. 2013 15:54

A,že bych to ještě zavařila?? Poraďte. Díky !!! :-K

Blanka

10. 10. 2013 15:45

Doufám,že se mi to nezkazí bez toho rumu :-!

iveta m

7. 10. 2013 22:13

tak tenhle čaj jsem dělala v létě-je výborný:-p a zítra budu dělat další várku z hroznového vína+jablka+jahody+rybíz,ale tentokrát vše zavařím,protože jsem minule do čaje nedala rum a hodně mi zplesnivělo:-//

Blanka

3. 10. 2013 11:09

Můžu vám říct,že je to fakt dobrý a to jsem ještě neskončila. Udělám hrušky, jablka no uvidíme co se s toho vyklube :-K

Blanka

1. 10. 2013 16:38

Tak jsem se do toho také pustila,červené hrozny a rybíz s angreštem !! Jsem zvědavá jaké to bude! " DĚLÁM TO POPRVÉ"
Dám vědět.:-Kkarolova@seznam.cz

feris88

21. 9. 2013 16:10

:-) jj asi je tam zkusim taky dat v mensim mnozstvi... :-) krasne to provoni...noo uvidim :-) dekuji za odpoved :yes::-)

1 2 3 4 5 6 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený čaj pečený čaj recept recept na pečený čaj pečený čaj top recepty pečený čaj v troubě pečeny čaj vyroba jak udělat pečený čaj recept pečený čaj pečený čaj z jablek jak se dělá pečený čaj pečený čaj se švestkami pečený čaj nejlepší recept pečený čaj z červeného rybízu peceny caj navod výroba pečeného čaje jak vyrobit pečený čaj pečící čaj peceny caj recepty recepty pečený čaj recepty na pečený čaj

Suroviny: rybíz, ovoce, cukr, skořice, badyán, koření hřebíček, citron, rum

TopRecepty.cz

Pečený čaj

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrN7