Naložená zelenina v soli
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 825 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,28 g |
Tuky | 3,04 g |
Vláknina | 55,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 957 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 59,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato zelenina má docela široké spektrum využití. Do rýže chvíli před dovařením, právě tak do těstovin, scedit, aby zůstala v těstovinách, do polévek zeleninových i vývarů a zapražených. Do sekané, do karbanátků atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2021 23:48
Moje kamarádka měla recept na 1 kg zeleniny 1kg soli, já dala třetinu a ještě je to moc. Jenže sůl je v tomto případě jediný konzervant. Mám to v lednici už měsíc a je to v pořádku. Dávám dvě lžíce asi na 6 porcí. Jinak dávám do rýže a kam se hodí. Místo soli .
14. 10. 2021 12:52
Dělám každoročně zeleninu v soli. Dnes jsem umlela podlé Vás, akorát jsem dala cibuli a míň soli.
11. 10. 2021 22:48
jj i já jsem to kdysi dělala cca 40let zpět zelenina byla super nekazila se,ale i po propláchnutí to stejně bylo moc slané,tak jsem od toho upustila,je pravda,že jsme tenkrát hledali jak zeleninu uchovat,mrazáky nebyly,tak jsme se snažili,dnes je to jiná,většinou si zeleninu nastrouhám a dám zamrazit,je to velká výhoda::Jinak se dá uskladnit kdo má dobrý sklep do písku,my bohužel tuto možnost nemáme!!
11. 10. 2021 16:18
Kdysi jsem to zkoušela, a bylo to strašně slané! Chuť zeleniny přehlušila sůl, dát do polévky a byla přesolená.:
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 10 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 21 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 18 minutami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 1 hodinou
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 1 hodinou
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 7 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uskladnit petrželovou nať. Uchovejte si zásoby petrželky na dochucování pokrmů
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc
Zeleninová směs naložená v soli: Přes 2 kg výborného základu do polévek a omáček připravíte za necelých 70 Kč
Další recepty
Suroviny: mrkev, petrželka kořenová, celer, pórek, kedlubna, kapusta růžičková, květák, libeček, petrželka zelená, cibulka lahůdková, sůl,
Naložená zelenina v soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMRw
4 názory