Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 111 kJ / 505 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,50 g |
| Tuky | 6,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 235 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme do změknutí masa (cca 3 hodiny).
Krok 2: V jiném hrnci rozehřejeme kousek másla a přidáme celý protlak. Následně postupně přidáváme naběračkou vývar z masa. Do omáčky nastrouháme celý perník a provaříme. Omáčku dochutíme dle libosti cukrem, solí, kečupem a skořicí a přidáme smetanu na zjemnění. Do omáčky vložíme maso a celou skořici a alespoň 10 minut provaříme. Skořici vyndáme a můžeme omáčku servírovat.
Zveřejněno 22. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka zahuštěná perníkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOKB
Moje poznámka
Rajská omáčka zahuštěná perníkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOKB
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 5 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 6 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 50 minutami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 2 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 3 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 3 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 5 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 6 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 7 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
protlak rajčatový,
perník na strouhání,
smetana 33%,
cibule,
máslo,
skořice mletá,
kečup sladký,
cukr,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
olej olivový
Komentáře (1)