Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 111 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,50 g |
Tuky | 6,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 235 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme do změknutí masa (cca 3 hodiny).
Krok 2: V jiném hrnci rozehřejeme kousek másla a přidáme celý protlak. Následně postupně přidáváme naběračkou vývar z masa. Do omáčky nastrouháme celý perník a provaříme. Omáčku dochutíme dle libosti cukrem, solí, kečupem a skořicí a přidáme smetanu na zjemnění. Do omáčky vložíme maso a celou skořici a alespoň 10 minut provaříme. Skořici vyndáme a můžeme omáčku servírovat.
Zveřejněno 22. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka zahuštěná perníkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOKB
Moje poznámka
Rajská omáčka zahuštěná perníkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOKB
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 6 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 6 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 6 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 7 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 7 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 8 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 8 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 8 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
protlak rajčatový,
perník na strouhání,
smetana 33%,
cibule,
máslo,
skořice mletá,
kečup sladký,
cukr,
pepř,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
olej olivový
Komentáře (1)