Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Vyzkoušejte přípravu zapečených brambor jinak! Pancetta, závěj sýra, víno a cibulová směs udělají z obyčejného jídla luxusní pokrm na slavnostní stůl. Vyzkoušejte náš recept a už nebudete nikdy chtít původní salámovou variantu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 018 kJ / 1 916 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,33 g |
| Tuky | 143,11 g |
| Vláknina | 9,38 g |
| Cholesterol | 504 mg |
| Sodík | 4,82 g |
| Sůl | 10,83 g |
| Sacharidy | 42,93 g |
Postup přípravy
Na malém kousku másla dáme pomalu opékat na malé kostičky nakrájenou pancettu nebo špek. Přidáme kolečka cibule, plátky česneku a necháme zesklovatět, zalijeme 50 ml bílého vína a necháme odpařit. Zapneme troubu na 200 °C. Krok 2: Brambory nakrájíme na kolečka, camembert na dílky. Do zapékací misky dáme vrstvu cca poloviny brambor, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, na ně navrstvíme všechnu cibulovou směs a poklademe plátky sýra. Krok 3: Dáme druhou vrstvu brambor, sůl, pepř a zalijeme krémem, který jsme nechali v pánvi mírně zahřát, aby se rozpustil. Zakončíme opět vrstvou sýru a dáme zapéct dozlatova cca 25-35 minut podle trouby. Posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.
Zveřejněno 30. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj07
Moje poznámka
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj07
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 13 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 24 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 33 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 58 minutami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 1 hodinou
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Suroviny:
brambory typ b,
pancetta,
máslo,
česnek,
cibule,
víno,
sýr,
crème frâiche,
sůl,
pepř mletý,
čerstvé bylinky
Komentáře (1)