Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Vyzkoušejte přípravu zapečených brambor jinak! Pancetta, závěj sýra, víno a cibulová směs udělají z obyčejného jídla luxusní pokrm na slavnostní stůl. Vyzkoušejte náš recept a už nebudete nikdy chtít původní salámovou variantu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 018 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,33 g |
Tuky | 143,11 g |
Vláknina | 9,38 g |
Cholesterol | 504 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 10,83 g |
Sacharidy | 42,93 g |
Postup přípravy
Na malém kousku másla dáme pomalu opékat na malé kostičky nakrájenou pancettu nebo špek. Přidáme kolečka cibule, plátky česneku a necháme zesklovatět, zalijeme 50 ml bílého vína a necháme odpařit. Zapneme troubu na 200 °C. Krok 2: Brambory nakrájíme na kolečka, camembert na dílky. Do zapékací misky dáme vrstvu cca poloviny brambor, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem, na ně navrstvíme všechnu cibulovou směs a poklademe plátky sýra. Krok 3: Dáme druhou vrstvu brambor, sůl, pepř a zalijeme krémem, který jsme nechali v pánvi mírně zahřát, aby se rozpustil. Zakončíme opět vrstvou sýru a dáme zapéct dozlatova cca 25-35 minut podle trouby. Posypeme čerstvými bylinkami a podáváme.
Zveřejněno 30. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj07
Moje poznámka
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lj07
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 58 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 17 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 12 minutami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 10 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 11 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 12 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 14 hodinami
Suroviny:
brambory typ b,
pancetta,
máslo,
česnek,
cibule,
víno,
sýr,
crème frâiche,
sůl,
pepř mletý,
čerstvé bylinky
Komentáře (1)