Suroviny pro 5 porcí
celý králík měl cca dvě kila, takže tak 4-5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 749 kJ / 2 091 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,44 g |
| Tuky | 210,85 g |
| Vláknina | 17,68 g |
| Cholesterol | 175 mg |
| Sodík | 4,16 g |
| Sůl | 10,35 g |
| Sacharidy | 29,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a mírně opepříme.
Krok 2: Na másle a sádle opečeme porce králíka, kolem opečeného králíka rozprostřeme nakrájenou slaninu (co nám zbyla po špikování), nakrájenou zeleninu i s cibulí nakrájenou na měsíčky. Přidáme plátky citronu a chvíli restujeme na ohni.
Krok 3: Přidáme v drátěném vajíčku koření (bobkový list, nové koření, pepř celý).
Podlijeme vařící vodou a strčíme do trouby rozpálené na 200 °C.
Pečeme tak dlouho, až je králík měkký. Trvá to cca hodinu a půl . Krok 4: Po upečení vyjmeme králíka a uchováváme v teple (strčím v hrnci zpět do nahřáté, ale vypnuté trouby). Krok 5: Vybereme vajíčko s kořením, citron i s kůrou a tyčovým mixérem vymixujeme do hladka. Krok 6: Vrátíme na oheň a za mírného varu přilijeme smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, dolijeme mléko do správné hustoty. Chvilinku provaříme, odstavíme a dochutíme citronem. (Nesladím, protože omáčka je sladká od mrkve). Krok 7: Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.
Na talíři dozdobíme plátkem citronu s brusinkami .
Podlijeme vařící vodou a strčíme do trouby rozpálené na 200 °C.
Pečeme tak dlouho, až je králík měkký. Trvá to cca hodinu a půl . Krok 4: Po upečení vyjmeme králíka a uchováváme v teple (strčím v hrnci zpět do nahřáté, ale vypnuté trouby). Krok 5: Vybereme vajíčko s kořením, citron i s kůrou a tyčovým mixérem vymixujeme do hladka. Krok 6: Vrátíme na oheň a za mírného varu přilijeme smetanu. Pokud je omáčka moc hustá, dolijeme mléko do správné hustoty. Chvilinku provaříme, odstavíme a dochutíme citronem. (Nesladím, protože omáčka je sladká od mrkve). Krok 7: Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.
Na talíři dozdobíme plátkem citronu s brusinkami .
Zveřejněno 6. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na smetaně s brusinkami a těstovinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JMq
Moje poznámka
Králík na smetaně s brusinkami a těstovinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5JMq
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 19 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 4 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 7 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 7 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 7 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 7 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 7 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 7 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 8 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 8 hodinami
Suroviny:
králík,
slanina uzená,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
cibule,
citron,
sůl,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
smetana,
máslo,
sádlo,
citron,
brusinky
Komentáře (1)