Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 700 kJ / 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,99 g |
Tuky | 10,25 g |
Vláknina | 24,01 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celou plec naložíme do zeleninové zálivky a necháme v chladu 3-4 dny uležet, doporučuji maso každý den otáčet, aby se dokonale uleželo, zvláčnělo a změklo.
Krok 2: Jakmile jsme připraveni vařit, maso vyndáme z láku, omyjeme, osušíme a důkladně odblaníme. Nakrájíme na kostky cca 2 cm velké.
Krok 3: Nové koření a jalovec dáme do hmoždíře a dokonale nadrtíme.
Krok 4: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, cca 5-7 minut. Přidáme maso a koření a opět restujeme dokud není maso ze všech stran hnědé.
Krok 5: Zalijeme vývarem a necháme při mírné teplotě dusit za občasného promíchání, dokud maso není úplně měkké. Nakonec přidáme škrob a omáčku zahustíme.
Zveřejněno 19. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z jelení plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKM8
Moje poznámka
Guláš z jelení plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKM8
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 1 hodinou
Chilli cukety
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina
Levandule35 před 36 minutami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 59 minutami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Kakoska před 2 hodinami
Osvěžující okurková limonáda
monyss před 4 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Bost.9 před 4 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 5 hodinami
Špagety s mletým masem
Valis před 5 hodinami
Linecké řezy s jablky
Jajav před 5 hodinami
Vepřová játra na cibulce
Martina88 před 5 hodinami
Suroviny:
plec jelení,
směs zeleninová,
cibule,
česnek,
vývar zeleninový,
koření,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
kmín mletý,
majoránka,
sůl,
pepř,
máslo,
škrob
Komentáře (2)