Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka s uzeným na kyselo

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 120 min

160 min (40 min příprava + 120 min tepelná úprava)

3. 2. 2022 21:15

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 335 kJ / 1 992 kcal
Bílkoviny95,22 g
Tuky123,45 g
Vláknina36,18 g
Cholesterol 222 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy109,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s chlebem, langošem, houskou !

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 2. 2022 17:42

hospodyne: Tak to budou ty kočky, určitě! Nesmíš tam nechat naběračku ! :-D:-D:-D Taková kočička je technicky vynalézavá , když tam má naběračku, tak se nacpe!

hospodyne

5. 2. 2022 15:49

:-KVeronika.Hrozna: obsah pevné složky v polévkách ne terase změní zřejmě skupenství en bloc

Těsto na bálešky vyválím v tlouštˇce cca 1,5cm a vykrajuji kolečka o prům. 7 cm, je to výhodné, protože jich dělám hodně. Když se jich dělá málo, je lepší malým válečkem rozválet kuličku a tu placičku případně okrojit, aby byly stejné. Konečná placka má mít po upečení sílu max. 4 cm

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2022 23:23

hospodyne: Z terasy, polévka, kočky, sublimace tekutin, no totok! :-O:-O:-OZ tekutého skupenství na plynné, tak by tam měli zůstat kousky masa, zelí , nebo tak.....a zůstanou? :-D:-D:-D Jak hrubé jsou ty bálešky a mají se před pečením nechat ještě vykynout? Teda udělat z vykynutého těsta kuličky a nechat kynout a postupně válet a dávat na pánev? Nebo jak?

hospodyne

4. 2. 2022 15:22

:-KVeronika.Hrozna: bálešky se také dají po upečení pomastit sádlem, natřít dobrými povidly a posypat makem s cukrem nebo strouhaným tvarohem.

hospodyne

4. 2. 2022 15:03

:-KVeronika.Hrozna: rezerva, no jo to také není snadné, protože se hned po večeři ozve: " a babičko, dáš nám i domů? " Také je častý jev, že polévka chladnoucí na terase sublimuje. Ale možná na ni chodí kočky:-D:-D A bálešky jsou kynuté placaté bochánky z jalového těsta, téměř bez tuku. Hladká mouka, droždí, mléko, a může být lžička sádla, vajíčko. Pečou se na holé plotně. V létě to tak dělám, ale teď by mi bylo v letní kuchyni zima, tak je peču na titanové pánvi. Pomalu, lehce dohněda, puchýřky nesmí být černé. Hodí se prakticky ke všem hustým polévkám.

Marie Svarcova Marie Svarcova

4. 2. 2022 10:33

:-)<3tu mám ráda :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2022 09:25

hospodyne: "Rezervu" právě snídal, se včerejším langošem, můj drahý choť ! Takže ta rezerva "musí" být, více než malá. :-D Klidně ji dokáže jíst, tři dny po sobě! :-O
Co jsou to ty bálešky?

hospodyne

3. 2. 2022 22:18

:-KZrovna předevčírem mě syn uháněl o fazolovicu, na minulý víkend jsem jim vařila kotel zelňačky. Prý takových polévek není nikdy dost. Akorát nemá být předobřelá = hodně masa!! A mají být k ní bálešky:-D Vařím ji téměř stejně, moc nám chutná. Potíž je v tom, že musí být pro 12 osob a ještě rezervu.:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2022 21:20

Pokud tady takový recept je, já ho nenašla, ale klidně smažu, aby nebyl 2 x!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: fazole, žebra, pepř, koření nové koření, cibulka, česnek, bobkový list, mouka hladká, jíška, smetana na vaření, ocet, cukr krystal, vývar masový

TopRecepty.cz

Fazolová polévka s uzeným na kyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prvV