Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kohout na smetaně z tlakáče

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 171 kJ /
519 kcal
Bílkoviny10,63 g
Tuky34,24 g
Vláknina18,98 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy34,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme koření a všechnu zeleninu. Restujeme cca 5 minut. Krok 2: Orestovanou zeleninu zasypeme paprikou a po zamíchání zalijeme asi hrnkem vývaru nebo vody. Do směsi přidáme rozporcovaného, osoleného kohouta. Krok 3: Vývar dolijeme tak do 3/4 masa a přivedeme k varu. Hrnec uzavřeme a vaříme 45-55 minut, podle velikosti kousků a stáří kohouta. Musí odpadávat od kosti. Krok 4: Měkké maso vyjmeme a obereme. Do směsi přidáme smetanu a minutku povaříme. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčka bude jemná. Krok 5: Pokud budeme chtít více omáčky, použijeme na zahuštění jíšku nebo lžíci mouky rozmíchané v mléce a omáčku provaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s obraným masem a knedlíkem.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 28. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout na smetaně z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQ44

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout na smetaně z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQ44

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Za mě skvělá omáčka,vařila jsem "normálně"bez tlakáče.Kořenová zelenina super:yes:přepasírovala jsem.Smetana až na konec.Díky:-K

Výborně chutná a je to velice rychlé jídlo na přípravu. Chuťově nám trochu přijde jako svíčková.<3

Skvělá práce :yes:

Vypadá to krásně a moc chutně :-K:-)

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi moc líbí, mít toho kohouta udělala bych:-K

Suroviny:
kohout, cibule, mrkev, petržel, celer, máslo, paprika sušená sladká, koření nové koření, bobkový list, vývar kuřecí, smetana, sůl, šťáva citronová, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu