Silvestrovský guláš
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které dodá guláši chuť. Ten také ozvláštní kyselé okurky a nakládané cibulky.
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavší barvy, přidáme nakrájené hovězí maso a za stálého míchání restujeme.
Krok 2: Přidáme nakrájené vepřové maso, osolíme a opepříme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání krátce orestujeme. Zalijeme pivem a odkryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Krok 3: Pak přidáme rajčatový protlak, majoránku, prolisovaný česnek, chilli a promícháme. Přidáme vývar podle potřeby a dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 4: Nakonec přidáme nakrájenou papriku, nakrájené okurky a najemno rozdrobený chleba. Promícháme a necháme chleba rozvařit. Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nakládané cibulky.
Zveřejněno 30. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o22m3
Moje poznámka
Silvestrovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o22m3
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 9 minutami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 10 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 11 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Jarin57 před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
Jarda1972 před 1 hodinou
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 2 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 4 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 4 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 4 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 7 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 7 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
plec vepřová,
roštěnec hovězí,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
chilli,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
pivo černé,
vývar hovězí,
paprika čerstvá červená,
okurky sterilované,
cibulky sterilované,
chléb
Komentáře (8)
No, stejně jako radekhk: majoránku dávám až na závěr, aby se její chuť teplem nesnížila
...a protlak? Ten dávám i na zahuštění
Nenutím ho nikomu a každý ať si dělá po svém.