Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek v česnekovém těstíčku

Lilek v česnekovém těstíčku je lahodným spojením křupavého obalu a jemné chuti lilku, doplněné výraznou vůní česneku. Skvěle se hodí jako předkrm, chuťovka k posezení s přáteli, nebo originální příloha k hlavnímu jídlu.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie622 kJ /
149 kcal
Bílkoviny10,36 g
Tuky7,67 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy9,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek si nakrájíme na kolečka, osolíme z jedné strany a necháme vypotit aspoň 15 minut. Krok 2: Pak jej obrátíme, osolíme a zase necháme vypotit. Krok 3: Každé kolečko pak osušíme, obalíme v hladké mouce a v těstíčku z vajíčka, česneku, majoránky a hladké mouky a popřípadě trošky vody. Smažíme pomaličku dorůžova.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 17. 8. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Je to můj recept. Hledala jsem nějakou inspiraci, vím, že je tady recept ve strouhance a tohle je zase jiné. Je to pro mne lilková premiéra, má malinko chuť, jako houby, ne doslova, ale opravdu to nebylo špatné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek v česnekovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQnO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek v česnekovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQnO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

výborné... místo majoránky jsem použila oregano a musím říct, že je to ještě mnohem chutnější než klasika v trojobalu :yes:

R.Rose: Jé, zkusím to oregáno!! Děkuji za vyzkoušení :-)

Jitkas: díky za záskok!! Dopíšu to tam:-)

hanka: Kdyz zhlednes cely fotopostup, mas ho v testicku(foto c.5).

A co s tou majoránkou:-? Do těstíčka:-?

Saela: grilovací koření není vůbec špatný nápad, nebo jakékoliv jiné. Vyzlkouším, díky:-)

Mnam, mnam, mnam! Tohle bych jedla klidne porad! :-D Jen do toho pridavam jeste grilovaci koreni, at to mas trosku vetsi grady a tak to muzu jist porad :-p:yes:

Mnam, mnam, mnam. Jen skoda, ze nemam lilku doma vic :)

xanny: Díky, ta cuketa mne taky zajímá!!:-O

Díky za inspiraci, právě jsem dosmažila cuketu plněnou plátky hermelínu v tomto těstíčku :-p:yes::yes::yes:, posílám další bodík:-K

Chocolate,to bude určite dobré:-p
Jani,ten plnený lilek je klasika:cibuľa,vnútro z baklažánu,huby,vajíčko,smotana a syr.Niekedy pridám šunku,rajčiny alebo slaninu.Podobných receptov je tu dosť;-)

chocolate jéééé:-O, to musím zkusit!!:-p

Jani, já do plátku udělám zářez, dám kousek uzeného Eidamu a obalím.Je dobrý s česnekovou zakysankou.

Ivana79, moc děkuji za vyzkoušení, i u mne to byla premiéra;-). A mám velkou radost z fotek!!:-) Taky jsi mohla přidat recept na ten plněný lilek;-)

Jani,ja som recept dnes vyskúšala a máš pravdu,chutí to trošku ako huby a je to veľmi dobré:yes:jediné,čo mi trochu vadilo je,že to nasiaklo dosť oleja,ale to baklažán,ako je známe,robí:-/.Druhý som urobila plnený,takže máme dnes baklažán na dva spôsoby:-8:-).Takže fotky+kladné hodnocení:-D

Milý Fantomasi, děkuji a taky tě zdravím!!:-D Zacharka zkus, byla to moje premiéra lilku a dopadla dobře;-)

Pan Fantomas (VR) 15. 11. 2010 19:04
tenhle Lilek máme doma, a moc mi chutná. Recept je tu dlouho, ale ten Lilek je vynikající, a zdravý... Díki moc:-)... Nachledanou :-)) zdravý vá Pan Fantomas (VR).:-p

skusim tento recept vypadá velmi dobře věřim že bude super ;-)

:yes::yes:Já se snad konečně odhodlám a lilek koupím;-)Recept vypadá zajímavě:yes:

Blansch, super a díky za vyzkoušení;-)

Tak dneska jsem si naplánovala tento recept a můžu potvrdit úspěch, chutnalo výtečně:-pDo těstíčka jsem přidala malinko prášku do pečiva a ani jsem to před máčením neobalovala v mouce a super....díky za tip:yes:

Hmmm, Jani tady jsem recept neobjevila, ale když jsem tě našla v "Pošli recept" tak jsem si to hned našla i tady a dávám do oblíbených ;-).

Lucasinka u mne to taky byla premiéra. Je třeba ho nechat trochu "vypotit" a byla jsem celkem překvapená, že to nebylo vůbec špatné;-)

Lilek mam rada, ale nikdy jsem nemela odvahu ho sama delat - tentokrat neodolam a hned jak ho uvidim, koupim a zkusim :) Bodik na ceste

dakujem,urcite nieco z toho skusim :-)

michsamant, myslím, že by šlo to, co říká magdalenka;-)

michsamant - našla jsem Ti http://karotkarecepty.webnode.cz/ostatni-jidla/, třeba Ti to pomůže;-):-)

Miška, michsamant, mňa napadlo, či by nefungovalo cestíčko iba z múky a vody...osušený baklažán obaliť v múke a potom ešte v cestíčku z múky a vody...skús a poreferuj...;-)

michsamant zkus, víš, jak je všeobecně známo, já jsem na mouky veliký odborník!:-)):-D:-D

to je skoda,lebo moj muz vajicka neje..ale napadlo ma cicerova muka (Besan) mozno..miesto hladkej..skusim a dam hlasenie

michsamant tak to fakt nevím!! :-(

dalo by sa toto urobit bez vajicka? co ine by sa dalo pouzit na spojenie cesticka??

Holky zkuste;-)

Jani,tak já lilek můžu,vypadá to skvěle:-p,je sice teď trochu dražší,ale láká mě to udělat ho podle tebe.Dávám bodík:yes:;-)

Jani, teď jsem teprve (díky fotce v pokecu) objevila tento tvůj recept. Díky ti za něj a ukládám...:-)

Lilek jsme jedli v Řecku,grilovaný a byl žůžo.Já to určitě vyzkouším.Jani máš bodík.:yes::yes::-))

Lilek jsem jedla grilovaný a marinovaný, ale přiznám se, že mně ani jeden nenadchnul. Tondu jo, tak možná to bude u nás s lilkem jako s houbama :-(. Ale vypadá to krásně ;-)

No, to je hezká fotka a lilek je určitě báječný. Teď to chce ještě ten lilek plněný, je bezvadný. +:yes::-))

Ne nemám, to je pro mne nové, ten lilek. Horší je, že jsem si to tady šla vložit, ochutnala jeden kus a než jsem to dopsala, tak to Láďa všechno se....:-( a přitom říkal, že takové kvaky jíst nebude:-)):-D

hmmm, určitě vyzkouším :yes: bodík

Janka, keď tak skúšaš, nemáš v zílohe niečo s baklažánom narezaným na kocky? Mám v mrazáku...;-) Bodík +:-D

Jani, hlavně, že já lilek mám tak dlouho v lednici, že jsem ho musela vyhodit:-(..právě jsem to zjistila, když jsem ho chtěla udělat podle tebe:-)

No, byl to tvůj nápad, abych si ten lilek koupila:-D! Tak zkouším.;-)

Tématické fráze:
lilek recepty, smažený lilek v těstíčku, lilek recept, recept lilek, lilek, česnekové těstíčko, recepty z lilku zdravě, recepty lilek, lilek ve vajíčku, cuketa v česnekovém těstíčku, lilik recepty, lilky v těstíčku, recepty z lilku, lilek v sýrovém těstíčku, jak vypadá lilek, torecepty-lilek v sýrovém těsíčku, recept na lilik, cuketa s česnekem v těstíčku, jídla z lilku, lilek jedlí

Suroviny:
lilek, sůl, česnek, vejce, mouka hladká, majoránka, voda, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu