Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 744 kJ / 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,65 g |
| Tuky | 28,20 g |
| Vláknina | 11,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 29,13 g |
Postup přípravy
Přidáme ostatní suroviny na marinádu a vařečkou pořádně promícháme. Krok 2: Koleno opláchneme a vykostíme (kosti necháme na vývar).
Kůži ostrým nožem nařízneme a maso naporcujeme. Krok 3: Porce masa dáme do mísy s marinádou a nejlépe rukama maso v marinádě důkladně promneme. Mísu uzavřeme víkem a uložíme ji přes noc do lednice. Krok 4: Druhý den dáme do keramické nádoby pomalého hrnce (PH) maso i s marinádou a přidáme vývar. Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na High a pomalíme 3,5 hodiny. Krok 5: Mezitím si očistíme kapustičky, překrájíme je na půlky a dáme je do osolené vroucí vody vařit na 3 minuty.
Poté je scedíme a prudce zchladíme. Pár lístků obereme a odložíme stranou. Krok 6: Půl hodiny před koncem doby vaření přidáme do PH k masu kapustičky, podle potřeby přisolíme a jídlo dovaříme. Krok 7: Podáváme s vařenými brambory a posypeme lístky kapustiček.
Zveřejněno 10. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové koleno v pikantní marinádě s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2yy
Moje poznámka
Vepřové koleno v pikantní marinádě s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR2yy
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 6 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 7 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 9 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 12 minutami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Guláš staré rančerky
ErikaU před 2 hodinami
Mazanec pro Irenku
RadunkaD před 2 hodinami
České housky-rohlíky
RadunkaD před 2 hodinami
Jablečná buchta s čokoládovou polevou
snezurka před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
tara23 před 5 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
pivo černé,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka chilli sladká,
hořčice plnotučná,
česnek granulovaný,
koření,
cibule,
vývar masový,
kapusta,
sůl
Komentáře (3)