Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 816 kJ / 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,86 g |
Tuky | 10,63 g |
Vláknina | 8,94 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu očistíme, odstraníme páteř, ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme koriandrem (můžeme použít pepř místo koriandru).
Krok 2: Rajčátka rozpůlíme a cibulku očistíme a nakrájíme na větší kolečka, stejně tak citron.
Krok 3: Dovnitř ryby vložíme plátky citronu, rajčátka, cibulku a snítky tymiánu.
Zavřeme a dáme do olejem vytřené zapékací mísy. Zbylé citronové plátky můžeme použít na naložení ryby.
Podlijeme vývarem a přiklopíme alobalem. Krok 4: Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 40 minut, odklopíme alobal a necháme 5-7 jen "dopéct". Krok 5: Tymiánové snítky před podáváním vyndáme. Podávala jsem s americkými bramborami.
Zavřeme a dáme do olejem vytřené zapékací mísy. Zbylé citronové plátky můžeme použít na naložení ryby.
Podlijeme vývarem a přiklopíme alobalem. Krok 4: Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 40 minut, odklopíme alobal a necháme 5-7 jen "dopéct". Krok 5: Tymiánové snítky před podáváním vyndáme. Podávala jsem s americkými bramborami.
Zveřejněno 11. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná mořská štika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYgOQ
Moje poznámka
Plněná mořská štika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYgOQ
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 6 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 6 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 6 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 7 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 7 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 8 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 8 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 8 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Suroviny:
mořská štika,
citron,
rajče cherry,
cibulka jarní,
tymián čerstvý,
sůl,
koriandr,
kmín drcený,
máslo,
vývar masový,
olej
Komentáře (4)