Pečené řízky z bůčku
Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? Vyzkoušejte třeba řízky z marinovaných plátků bůčku. Po odležení je stačí obalit a místo smažení upéct všechny najednou na plechu v troubě. Hotové jsou nejen úžasně šťavnaté, ale příjemně měkké.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 112 kJ / 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,38 g |
Tuky | 44,92 g |
Vláknina | 2,07 g |
Cholesterol | 290 mg |
Sodík | 152 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 10,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Všechny lehce pokapeme citronovou šťávou.
Krok 2: Jogurt smícháme s hořčicí a maso z obou stran potřeme. Stačí, aby byly namazané, nemusí v tom plavat.
Krok 3: Připravené maso dáme uzavíratelné krabičky a uložíme do lednice. Druhý den je vytáhneme hodinu před obalováním.
Krok 4: Na plech dáme pečicí papír, potřeme ho malinko olejem a dáme do trouby na 220 °C vyhřát. Mezitím smícháme mouku se škrobem (v poměru 1:1) a vejce se smetanou.
Krok 5: Řízky obalujeme klasicky - mouka, vejce a strouhanka. Uložíme na vyhřátý plech. Lehce pokapeme olejem smíchaným s paprikou.
Krok 6: Plech přikryjeme alobalem nebo víkem a pečeme 15 minut. Poté odkryjeme a pečeme dalších 15-20 minut. Dle potřeby v polovině otočíme.
Krok 7: Zkusíme vidličkou jestli je maso měkké. Podáváme s přílohou vhodnou k řízkům, třeba s bramborovým salátem.
Zveřejněno 6. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené řízky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYJK
Moje poznámka
Pečené řízky z bůčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RYJK
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 38 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 39 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
bůček,
jogurt,
hořčice,
citron,
sůl,
pepř mletý,
mouka polohrubá,
škrob kukuřičný,
vejce,
smetana,
strouhanka,
olej,
paprika sušená sladká
Komentáře (3)