Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a rajčata. Jako příloha se výborně hodí brambory nebo rýže.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 609 kJ / 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,27 g |
Tuky | 17,61 g |
Vláknina | 13,65 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 43,37 g |
Postup přípravy
Opečené maso vyndáme stranou. Krok 2: Ve výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky a mírně osolíme. Když cibule zesklovatí, přidáme papriky a čubrici (nespálit), rychle promícháme a podlijeme trochou horké vody.
Vrátíme maso a za občasného podlévání horkou vodou dusíme cca 15-20 minut. Krok 3: Zatím očistíme a nakrájíme čerstvé papriky na silnější proužky, spaříme, sloupneme a nakrájíme rajčata na osminky. Přidáme vše i rajčatovou pastu k masu a dodusíme do změknutí. Před podáváním odstraníme od měkkého masa kosti. Krok 4: Dle chuti a kyselosti rajčat můžeme maličko přisladit, zvýrazní to chuť. Dosolíme a podáváme s vařeným bramborem, kaší nebo rýží.
Zveřejněno 20. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5xDl
Moje poznámka
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5xDl
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 6 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 7 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 7 hodinami
Suroviny:
krkovice s kostí,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
česnek,
koření paprika maďarská,
paprika sušená pálivá,
koření čubrica,
paprika čerstvá červená,
rajče,
pasta rajčatová,
cukr,
voda
Komentáře (7)