Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkový jahodový koláč

Vláčné piškotové těsto doplněné o svěží zakysanou smetanu a jahodový pudink. To jsou oblíbené řezy, které se hodí pro každou příležitost. Barevné řezy nejen skvěle vypadají, ale ještě lépe chutnají.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PajaG PajaG

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min + doba chlazení

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 1 plech

plech 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 728 kJ /
5 193 kcal
Bílkoviny109,86 g
Tuky163,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 829 mg
Sůl2,63 g
Sacharidy812,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme jahodový pudink podle návodu na sáčku. Necháme vychladnout. Krok 2: Hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Ze surovin na těsto vymícháme vařečkou lité těsto. Zhruba 2/3 těsta nalijeme na plech a do zbylé 1/3 přidáme kakao. Promícháme a lžicí klademe do světlého těsta. Krok 3: Do mezer v těstě lžicí poklademe i vychladlý jahodový pudink. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut při 170 °C. Krok 4: Zakysanou smetanu osladíme cukrem dle chuti a natřeme na horký koláč. Necháme vychladit. Krok 5: Vychladlý koláč můžeme posypat kakaem.

TIP: Jak na domácí zakysanou smetanu

Zveřejněno 27. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový jahodový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVKE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový jahodový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVKE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Koláč je super už ho peču po třetí.:-K

Dnes jsem upekla, pouzila jsem jen vanilkovy pudink, ale jinak jsem se drzela receptu. Udeluji 14. bod, kolac je vyborny a vsem nam chutna. :yes::-K

suprovy kolacek:yes: fotecku sice nemam, ale rozhodne ho nedelam naposledy, protoze je fakt vyborny:-*

tak dnes se chystám na vyzkoušení :-p Určitě bude výborný :) +11:yes:

vyzkoušela jsem také je to dobré místo vanilkového cukru se může dát skořicový cukr:yes:

Hmmm, těším se na víkend, ozkoušíím!! :yes:

Moc hezká buchtička!:yes:

tuhle buchtu taky dělám, je mooooc dobrá :yes:

Posílám bod. Ukládám a vyzkouším.:-)):yes:

Tématické fráze:
jahodový koláč, recept na jahodový koláč s pudinkem, koláč s pudinkem, jahodový koláč s pudinkem, pudinkový koláč, jahodový koláč recept, koláč s pudinkem a jahodami, pudinkový koláč s jahodami, jahodový pudink, jahodový puding, recept na jahodový koláč, jahodová buchta s pudinkem, koláč jahodový, kolac s jahodami a pudinkem, buchta s jahodovym pudinkem, puding bez vaření, jahodovopudinkovy kolac, recepty jahodovy kolač, recept koláč s jahodami, jahodová buchta s pudingem

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, mléko, pudinkový prášek, cukr, smetana zakysaná, cukr moučkový, cukr vanilkový, kakao

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu