Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný punč

V chladných a deštivých dnech, které nemusí přijít jen s podzimem a zimou, se rádi zahřejeme. K tomu nám také může posloužit lahodný jablečný punč. Černý čaj, jablečný mošt a calvados spolu s kořením vás opravdu zahřejí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie422 kJ /
101 kcal
Bílkoviny0,27 g
Tuky0,65 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomerančovou kůru dobře omyjeme a pomocí zubaté škrabky uděláme několik spirálek pro chuť a dáme do sklenic. Krok 2: Do hrnce dáme uvařený silný čaj, mošt a calvados. Přidáme hřebíček, badyán, skořici a zbylou pomerančovou kůru. Přivedeme téměř k varu, když jsou u dna bublinky je 80 °C, stáhneme teplotu na minimum a necháme 10 minut vylouhovat. Krok 3: Pokud nechceme v nápoji alkohol, krátce vše převaříme, alkohol vyprchá a zůstane pouze
příjemná chuť. Dochutíme cukrem a nalijeme do sklenic, ozdobených kolečkem citronu. Podáváme pro zahřátí v chladném a deštivém počasí.

Zveřejněno 31. 7. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný punč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDQV5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný punč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDQV5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

veronika_straka (moderátorka): :-) děkuji za komentář a přeji hezký zbytek dne :-K

Úplně cítím tu vůni jablíček a koření <3 na podzim a zimu se bude recept hodit ;-)

Suroviny:
čaj černý, mošt jablečný, calvados, koření hřebíček, skořice celá, badyán, pomeranče, cukr, citron

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu