Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
K létu patří i grilovaní. Pokud vám po něm zbylo maso, můžete ho upotřebit ve smetanové omáčce provoněné koprem. Její příprava není nijak náročná a tak do půl hodiny budete mít hotové jídlo na stole.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 185 kJ / 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,34 g |
Tuky | 31,10 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 87 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 41,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme tuk, přidáme pórek, nové koření, bobkový list a necháme zesklovatět.
Krok 2: Přidáme hořčici a cukr. Po chvíli vsypeme mouku a zarestujeme. Zalijeme mlékem a vývarem.
Krok 3: Necháme povařit asi deset minut. Rozmixujeme a přidáme maso nakrájené na větší kousky.
Krok 4: Po provaření vmícháme drobně nakrájený kopr a smetanu. Už nevaříme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 22. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkq2x
Moje poznámka
Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkq2x
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionové placičky s nivou
Panova před 8 minutami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 18 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 1 hodinou
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 2 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 4 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 4 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 5 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 5 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
maso,
pórek,
máslo,
mouka hladká,
hořčice,
cukr,
mléko,
vývar masový,
smetana zakysaná,
koření nové koření,
bobkový list,
kopr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)