Křehoučký vepřový bůček
Dokřupava vypečený bůček si zaslouží zajímavé dochucení. K tomu nám pomůžou nejen ústřicová a sójová omáčka, ale také česnek se zázvorem a badyán. Opravdu netradiční spojení chutí. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 920 kJ / 2 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,54 g |
Tuky | 208,42 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 367 mg |
Sodík | 6,21 g |
Sůl | 13,60 g |
Sacharidy | 71,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček nakrájíme na kostky. Kousky masa dáme na suchou rozpálenou pánev. Smažíme ze všech stran dozlatova. Mírně snížíme teplotu pod pánví a opékáme tak 10 minut, aby vytekla část tuku.
Krok 2: Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli přepůlíme a pak krájíme na čtvrtměsíčky. Zázvor nakrájíme na plátky. Jarní cibulku překrojíme na třetiny.
Krok 3: Opečený bůček vyndáme z pánve a tuk slijeme.
Krok 4: Na pánev dáme nakrájenou cibuli (ono tam trochu tuku přece jen zbyde…), cibuli smažíme tak 2-3 minuty. Přidáme česnek a opékáme necelou minutu.
Krok 5: Bůček vrátíme zpátky do pánve na osmahnutou cibuli. Promícháme a přidáme 2 lžíce cukru. Dobře promícháme, aby cukr zkaramelizoval. Přidáme plátky zázvoru, badyán, kuličky pepře a nakrájenou jarní cibulku. Promícháme a přidáme světlou sójovou omáčku, pak ústřicovou omáčku.
Krok 6: Dobře promícháme a zalijeme vodou tak do poloviny pánve. Dvě třetiny masa by měly být pod vodou. Přikryjeme a vaříme na středním plameni tak 50-60 minut, dokud bůček nezměkne.
Krok 7: Pak odkryjeme a omáčku zredukujeme na hustější konzistenci. Podáváme s rýží nebo bagetou.
Zveřejněno 13. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehoučký vepřový bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJpRk
Moje poznámka
Křehoučký vepřový bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJpRk
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 22 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 52 minutami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
chameleon před 1 hodinou
Cibulová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 11 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 13 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 16 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 17 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
cibule,
česnek,
zázvor čerstvý,
cibulka jarní,
cukr,
badyán,
pepř černý,
sojová omáčka světlá,
ústřicová omáčka
Komentáře (4)
Hvězdičky letí