Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou
Pokud milujete čokoládu, určitě ochutnejte tyto výborné řezy. Nadýchaný čokoládový korpus je potřený výraznou rybízovou marmeládou a tvarohovo-čokoládovým krémem. Vše doplňuje čokoládová poleva a šlehačka, kterou můžete ochutit Pikaem.
Suroviny pro 1 plech
Plech o velikosti 34x34 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 935 kJ / 3 091 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,80 g |
| Tuky | 144,98 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 1,72 g |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,18 g |
| Sacharidy | 333,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Papír lehce potřeme 3-4 kapkami oleje. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, odvážíme ostatní suroviny a rozpustíme máslo.
Krok 2: Do šlehací mísy dáme nejprve bílky se solí a šleháme, než začnou houstnout, na plné obrátky. Poté postupně přidáme cukr a šleháme do hustých špiček sníh. Postupně po jednom zašleháme do sněhu žloutky.
Krok 3: Smícháme mouku, prášek a Solamyl, prosejeme. Do ušlehané směsi zašleháme máslo a čokoládu a nakonec zlehka vmícháme moučnou směs.
Krok 4: Vlijeme na plech a dáme péct. Po 3 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme podle trouby 8-10 minut. Zkusíme špejlí. Jakmile se odděluje těsto od boků plechu, je upečeno.
Krok 5: Korpus vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Mezitím z uvedených ingrediencí ušleháme krém a v jiné míse ušleháme šlehačku na zdobení (do části můžeme přidat Pikao).
Krok 6: Vychladlý korpus rozdělíme na poloviny a obě potřeme lehce džemem. Na jednu polovinu rozetřeme polovinu krému a svineme pomocí papíru tenkou roládku. Druhou polovinu korpusu ještě překrojíme na poloviny, jednu potřeme krémem a druhou přitiskneme džemem potřenou stranou na krém.
Krok 7: Čokoládu rozpustíme, přidáme máslo a olej.
Krok 8: Slepený pruh i roládku potřeme čokoládovou polevou, nebo pomocí bublinkové fólie potřené čokoládou obalíme, jakmile čokoláda mírně tuhne. Necháme ztuhnout úplně a fólii odstraníme. Nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9k4
Moje poznámka
Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9k4
Nejnovější recepty
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 26 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno 4. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 24 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 24 minutami
Buchty na páře
Merylas před 25 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 25 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 26 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 26 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 55 minutami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
kypřící prášek,
solamyl,
máslo,
čokoláda,
tvaroh,
čokoláda,
pudink bez vaření,
cukr,
čokoláda,
máslo,
olej,
smetana,
pikao,
džem rybízová,
zdobení čokoládové,
olej
Komentáře (13)
Myslíš, že to zvládnu? To vypadá úžasně…
A mám tu už asi tři měsíce tubu Pikaa ,tak ji konečně využiju
Hezkou, nejen ,neděli