Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Vepřové maso je u nás velmi dobře dostupné, a tak není divu, že na jeho úpravu existuje nespočet receptů. V tomto receptu najdete dušené kostky masa na cibuli, kořeněné zázvorem a česnekem. Omáčku není třeba zahušťovat, o to se postará právě cibule.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 152 kJ / 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,80 g |
Tuky | 33,59 g |
Vláknina | 11,36 g |
Cholesterol | 178 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 22,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hluboké rozehřáté pánvi na lžíci sádla usmažíme dozlatova cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky
Krok 2: Necháme maso zatáhnout, přidáme prolisovaný česnek a zázvor koření, sůl a pepř. Promícháme a podlijeme vývarem z vepřových kostí nebo jiným.
Krok 3: Za občasného podlití a míchání dusíme maso na nízkém stupni tepla pomalu, asi 50 minut
do změknutí. Krok 4: Rozdušená cibule výpek dostatečně zahustila a nebylo potřeba nijak zahušťovat. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
do změknutí. Krok 4: Rozdušená cibule výpek dostatečně zahustila a nebylo potřeba nijak zahušťovat. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Zveřejněno 22. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZm7
Moje poznámka
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZm7
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
sádlo,
cibule,
česnek,
zázvor mletý,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.