Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Pochutnejte si na lahodném pečeném rolovaném bůčku, který je dokonale ochucený a upečený do křupava. Společně s jemně dušenou kapustou vytváří soulad chutí, která potěší každého milovníka české kuchyně.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 151 kJ / 2 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,23 g |
| Tuky | 254,31 g |
| Vláknina | 28,24 g |
| Cholesterol | 323 mg |
| Sodík | 2,05 g |
| Sůl | 4,52 g |
| Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček zbavíme kůže, případných kostí a chrupavek (dáme rovnou na vývar). Bůček nařízneme a rozbalíme na plát, ten naklepeme přes fólii. Poté plát bůčku z obou stran osolíme, opepříme a posypeme paprikou.
Krok 2: Koření vmasírujeme do masa a plát z delší strany pevně stočíme a svážerme kuchyňským provázkem. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, česnek, na to bůček, mírně podlijeme a přiklopené dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 35 minut. Poté odkryté dopečeme na 200 °C.
Krok 3: Kapustu dobře očištěnou, zbavenou vrchních listů (použité na závitky) a košťálu nakrájíme na tenké nudličky. Dáme do rendlíku, přidáme špetku kmínu, osolíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a odkryté vaříme do změknutí.
Krok 4: Zatím na malé pánvičce na lžičce sádla dáme osmahnout slaninu, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Spolu s prolisovaným česnekem přidáme ke kapustě (voda by měla být téměř vyvařená). Dle potřeby můžeme lehce poprášit moukou a povařit, nebo udělat trošku máslové jíšky.
Krok 5: Podáváme bůček s kapustou, novými bramborami, bramborovými nebo jinými knedlíky dle chuti.
Zveřejněno 29. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Zp5
Moje poznámka
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Zp5
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Suroviny:
bůček bez kosti,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek,
kapusta,
kmín mletý,
sádlo,
slanina uzená,
cibule,
česnek,
voda
Komentáře (2)