Focaccia s čerstvými rajčaty
Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a pestrý vzhled.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 094 kJ / 2 174 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,65 g |
Tuky | 48,21 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 365,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme, trošku pocukrujeme a zalijeme troškou vlažné vody. Necháme 15 minut vzejít.
Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí a vlijeme kvásek, zbytek vlažné vody a olej. Propracujeme těsto a necháme hodinu kynout. Pak těsto přemístíme na vál a rozdělíme na 12 stejných dílů. Uděláme z nich kuličky, přikryjeme fólií a necháme ještě 10-15 minut kynout.
Krok 3: Pak je trochu rozplácneme, uděláme prsty důlky, potřeme olivovým olejem a do důlků vtlačíme nakrájená rajčátka a olivy. Posypeme nasekanými lístky rozmarýnu a oregana.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 190 °C.
Krok 5: Pečeme dozlatova asi 15-20 minut. Ještě horké je potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.
Krok 6: Focacciu můžeme udělat i na plech a nakrájet na ni cibuli.
Zveřejněno 3. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia s čerstvými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5OA7
Moje poznámka
Focaccia s čerstvými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5OA7
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 8 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 16 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 12 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 12 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 13 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 13 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 14 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej olivový,
olivy,
rajče,
rozmarýn,
koření oregáno,
sůl mořská
Komentáře (8)