Focaccia s čerstvými rajčaty
Focaccia je kynutý italský chléb z jednoduchého těsta. Voní olivovým olejem, rozmarýnem a oreganem. Olivy a čerstvá rajčátka na povrchu dodávají pečivu zajímavou chuť a pestrý vzhled.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 094 kJ / 2 174 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,65 g |
Tuky | 48,21 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 365,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme, trošku pocukrujeme a zalijeme troškou vlažné vody. Necháme 15 minut vzejít.
Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí a vlijeme kvásek, zbytek vlažné vody a olej. Propracujeme těsto a necháme hodinu kynout. Pak těsto přemístíme na vál a rozdělíme na 12 stejných dílů. Uděláme z nich kuličky, přikryjeme fólií a necháme ještě 10-15 minut kynout.
Krok 3: Pak je trochu rozplácneme, uděláme prsty důlky, potřeme olivovým olejem a do důlků vtlačíme nakrájená rajčátka a olivy. Posypeme nasekanými lístky rozmarýnu a oregana.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 190 °C.
Krok 5: Pečeme dozlatova asi 15-20 minut. Ještě horké je potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.
Krok 6: Focacciu můžeme udělat i na plech a nakrájet na ni cibuli.
Zveřejněno 3. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia s čerstvými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5OA7
Moje poznámka
Focaccia s čerstvými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5OA7
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 5 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 6 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 6 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 6 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 6 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 6 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 8 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 8 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 8 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
droždí čerstvé,
cukr,
olej olivový,
olivy,
rajče,
rozmarýn,
koření oregáno,
sůl mořská
Komentáře (9)