Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Chleba je tmavý a přesto, že neobsahuje světlou mouku, pěkně vyběhne a je hodně lehký. To, že je v něm celý mák, poznáte hned na upečeném bochníku. Nejen střída uvnitř, ale i samotná kůrka je zvenčí tečkovaná makovými semínky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 773 kJ / 2 097 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,97 g |
| Tuky | 28,55 g |
| Vláknina | 35,36 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 380,34 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprN1
Moje poznámka
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wprN1
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 10 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 18 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 19 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 19 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 20 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
voda,
olej,
sůl,
kmín celý,
vločky ovesné,
mák,
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
mouka chlebová pšeničná,
droždí čerstvé
Komentáře (3)