Čatní z lilků
Velkou úrodu lilků a rajčat využijeme při přípravě výborného zeleninového čatní, se kterým si skvělou chuť zeleniny vychutnáme i mimo sezónu. Čatní se hodí k sýru, chipsům nebo jako zeleninová příloha k masu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 117 kJ / 984 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,12 g |
Tuky | 23,89 g |
Vláknina | 22,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,67 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 174,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli a lilky nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme slupku a také nakrájíme.
Krok 2: Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli a přidáme nakrájené lilky. Společně restujeme 10 minut. Přidáme rajčata, rozmačkaný česnek, cukr, sůl a přilijeme ocet.
Krok 3: Promícháme a za občasného míchání dusíme 20 minut. Pokud rajčata pustí hodně šťávy, necháme přebytečnou tekutinu vypařit bez pokličky. Dle chuti můžeme přidat cukr nebo ocet. Asi 5 minut před koncem varu přidáme nasekanou bazalku.
Krok 4: Čatní plníme do horkou vodou vymytých sklenic, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci přibližně 30 minut.
Krok 5: Podáváme k sýrům, chipsům nebo třeba k pečenému masu.
Zveřejněno 19. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čatní z lilků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpk6
Moje poznámka
Čatní z lilků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpk6
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 3 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 3 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 3 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 3 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 2 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 2 hodinami
Dort z palačinek
Martina5672 před 2 hodinami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 2 hodinami
Tažený štrúdl
Lenuus před 2 hodinami
Jablkový perník
collins před 4 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 6 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 7 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 9 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 9 hodinami
Suroviny:
cibule červená,
lilek,
rajče,
olej,
česnek,
cukr třtinový,
sůl,
ocet vinný bílý,
bazalka čerstvá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.