Čatní z lilků
Velkou úrodu lilků a rajčat využijeme při přípravě výborného zeleninového čatní, se kterým si skvělou chuť zeleniny vychutnáme i mimo sezónu. Čatní se hodí k sýru, chipsům nebo jako zeleninová příloha k masu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 117 kJ / 984 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,12 g |
Tuky | 23,89 g |
Vláknina | 22,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,67 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 174,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli a lilky nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme slupku a také nakrájíme.
Krok 2: Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli a přidáme nakrájené lilky. Společně restujeme 10 minut. Přidáme rajčata, rozmačkaný česnek, cukr, sůl a přilijeme ocet.
Krok 3: Promícháme a za občasného míchání dusíme 20 minut. Pokud rajčata pustí hodně šťávy, necháme přebytečnou tekutinu vypařit bez pokličky. Dle chuti můžeme přidat cukr nebo ocet. Asi 5 minut před koncem varu přidáme nasekanou bazalku.
Krok 4: Čatní plníme do horkou vodou vymytých sklenic, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci přibližně 30 minut.
Krok 5: Podáváme k sýrům, chipsům nebo třeba k pečenému masu.
Zveřejněno 19. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čatní z lilků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpk6
Moje poznámka
Čatní z lilků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpk6
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 7 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 8 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 8 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne se špenátem
Sova1 před 7 minutami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 1 hodinou
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
Alamatej před 3 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 3 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 3 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 3 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 4 hodinami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Barbuna před 4 hodinami
Suroviny:
cibule červená,
lilek,
rajče,
olej,
česnek,
cukr třtinový,
sůl,
ocet vinný bílý,
bazalka čerstvá
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.