Masové koule v jeřabinách
Krásně červené plody jeřabin vyniknou nejen v marmeládách a sirupech, skvělé jsou i s masem tak jako šípky. Šťavnaté pečené koule z mletého masa přelité jeřabinovou směsí jsou opravdová podzimní lahůdka.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 596 kJ / 1 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,79 g |
Tuky | 74,20 g |
Vláknina | 10,40 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 417 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 32,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s nakrájenými listy kadeřávku, bramborovým škrobem, vejcem, nakrájenými žampiony a jednou oloupanou a nakrájenou cibulí. Osolíme a opepříme.
Krok 2: Ze směsi vytvoříme středně velké kuličky, které obalíme ve strouhance a naskládáme do sádlem vymazaného pekáčku. Poklademe cibulí, podlijeme vodou a dáme péci do trouby na 200° C asi 45 minut. Během pečení podléváme výpekem.
Krok 3: Čisté jeřabiny vložíme do kastrůlku s máslem, přidáme cukr, mletou skořici a krátce povaříme. Téměř upečené koule přelijeme jeřabinovou směsí a při nižší teplotě necháme krátce dojít.
Krok 4: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové koule v jeřabinách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZE39
Moje poznámka
Masové koule v jeřabinách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZE39
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 minutami
Domácí rizoto
MarketaAn před 23 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
maso vepřové mleté,
kadeřávek,
cibule,
škrob bramborový,
žampióny,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
sádlo,
máslo,
cukr,
skořice
Komentáře (1)