Bažantí prsa na sušených hříbcích
Zvěřina je oblíbená díky své výrazné chuti i vůni. Jemná a šťavnatá bažantí prsa připravíme velmi snadno a můžeme je podávat s lahodnou hříbkovou smetanovou omáčkou a bramborami či knedlíky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 200 kJ / 1 243 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,06 g |
| Tuky | 97,37 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 308 mg |
| Sodík | 240 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 58,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bažantí prsa omyjeme pod vodou a osušíme. Zkontrolujeme, zda neobsahují broky nebo kousky peří. Osolíme, opepříme a opečeme je na pánvi s celerovou natí z obou stran po 6 minutách. Asi 3 minuty před koncem pečení přidáme máslo.
Krok 2: Sušené hříbky vložíme do hrnku a zalijeme vroucí vodou. Necháme asi 15 minut nabobtnat. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme s kmínem na másle. Cibuli necháme pouze zesklovatět. Přisypeme hladkou mouku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem s houbami.
Krok 3: Přilijeme mléko a za občasného míchání vaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Poté zjemníme smetanou, provaříme a dochutíme solí.
Krok 4: Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory, bramborové, houskové nebo karlovarské knedlíčky.
Zveřejněno 25. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažantí prsa na sušených hříbcích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmEE
Moje poznámka
Bažantí prsa na sušených hříbcích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmEE
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 10 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 10 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 4 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 6 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 7 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 8 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 8 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 11 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 12 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 12 hodinami
Suroviny:
bažant,
nať celerová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
máslo,
hříbky sušené,
cibule,
kmín celý,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
smetana
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.