Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má díky tomu ještě lahodnější chuť, která krásně ladí s rukolou a variací brambor.
Postup přípravy
rybu z obou stran pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanými bylinkami, česnekem, mletým pepřem a osolíme. Krok 2: Na rozehřáté nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo. Porce ryby obalíme v kukuřičném škrobu a zvolna na másle opečeme z obou stran dozlatova a dokřupava. Krok 3: Na talíře rozložíme omytou a osušenou rukolu a na ni položíme porce ryby. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a batátem, omaštěnými máslem. Krok 5: Posypeme nastříhanou natí cibulky a podáváme
s čerstvým salátem dle vlastní chuti.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNM54
Moje poznámka
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNM54
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 19 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 19 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 25 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 36 minutami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 2 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 3 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 5 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
tilapie,
ghee,
šťáva citronová,
rozmarýn,
česnek sušený,
škrob kukuřičný,
zelená nať,
rukola,
brambory,
batáty,
máslo
Komentáře (1)