Krkonošské sváteční škubánky
Přemýšlíte, jak využít zbylé škubánky? Potom jste narazili na ten správný recept! Vykouzlete ze zbytků v kuchyni zase nové, chutné a neokoukané jídlo. Škubánkové placičky, plněné kysaným zelím s uzeným masem, jsou opravdová dobrota.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Až zesklovatí, přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Krok 2: Poté přisypeme nakrájené uzené maso, vydusíme veškerou tekutinu a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Odstavíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Ze škubánků uděláme placičky, do kterých zabalíme podušené maso se zelím.
Krok 4: Placičky smažíme na sádle nebo oleji dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podávat můžeme se zeleninou.
Zveřejněno 12. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské sváteční škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY5gp
Moje poznámka
Krkonošské sváteční škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY5gp
Nejnovější recepty
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 1 hodinou
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 1 hodinou
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 1 hodinou
Steaky z kapra
Přidáno před 2 hodinami
Domácí brusinková granola
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
Bea před 18 minutami
Slunečnicové sušenky
Janicee před 39 minutami
Hokkaido s kuřecím, chilli a kurkumou
Radka61 před 1 hodinou
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 13 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 14 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 15 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 15 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 16 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
cibule,
zelí kysané,
maso uzené,
petrželka,
sádlo,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)