Krkonošské sváteční škubánky
Přemýšlíte, jak využít zbylé škubánky? Potom jste narazili na ten správný recept! Vykouzlete ze zbytků v kuchyni zase nové, chutné a neokoukané jídlo. Škubánkové placičky, plněné kysaným zelím s uzeným masem, jsou opravdová dobrota.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Až zesklovatí, přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Krok 2: Poté přisypeme nakrájené uzené maso, vydusíme veškerou tekutinu a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Odstavíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Ze škubánků uděláme placičky, do kterých zabalíme podušené maso se zelím.
Krok 4: Placičky smažíme na sádle nebo oleji dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podávat můžeme se zeleninou.
Zveřejněno 12. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské sváteční škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY5gp
Moje poznámka
Krkonošské sváteční škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY5gp
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 11 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 9 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 10 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Suroviny:
cibule,
zelí kysané,
maso uzené,
petrželka,
sádlo,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)