Barevná ďábelská vajíčka
Nakládaná vejce v řepovém nálevu zaujmou sytou barvou i lahodnou náplní z tuňáka, majonézy a bylinek. Skvělý tip, jak zužitkovat přebytek vajec po Velikonocích a připravit stylový předkrm, který oslní chutí i vzhledem!
Postup přípravy
Krok 1: Uvařená vejce oloupeme, dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme řepovým nálevem. Vejce musí být zcela ponořená. Nádobu volíme spíše menší, abychom nemuseli použít velké množství nálevu.
Krok 2: Nyní necháme v chladu několik hodin nebo přes noc. Čím déle budou vejce v nálevu, tím výraznější barvu získají. Nicméně barva bílkem prostupuje ke žloutku, mně se osvědčily přibližně 4 hodiny.
Krok 3: Vejce vyndáme a osušíme. Rozkrojíme podélně napůl. Bílky dáme na servírovací talíř, žloutky použijeme do náplně. Rozmačkáme je vidličkou a přidáme scezeného tuňáka, majonézu, hořčici, sůl, pepř a čerstvou pažitku. Vše promícháme a následně naplníme bílky.
Krok 4: Ozdobíme podle chuti, použít můžeme například microgreens a černý sezam.
Zveřejněno 21. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevná ďábelská vajíčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o266z
Moje poznámka
Barevná ďábelská vajíčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o266z
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 24 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
řepa červená nakládaná,
tuňák,
majonéza,
hořčice,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
semínka sezamová černá
Komentáře (3)