Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ragú z kančího masa na švestkách

Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani pestrou škálou ingrediencí, většinu z nich máme obvykle doma. K masu můžete podávat třeba perníkové knedlíky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta, osolíme a opepříme. Chvilku osmahneme na oleji a dáme bokem. Krok 2: Do výpeku po mase dáme nakrájenou cibuli a zeleninu (celer, petržel, 2 mrkve). Vše necháme osmahnout dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, povidla, protlak a minutu orestujeme. Krok 3: Přidáme koření v sítku na čaj nebo zabalené v gáze, opečené maso a červené víno, a zprudka odvaříme a zredukujeme víno na polovinu. Krok 4: Přilijeme vývar, přidáme perník a dusíme za občasného promíchání do měkka asi 60 minut. Přidáme nakrájenou 1 mrkev a švestky a ještě dovaříme. Krok 5: Pokud je potřeba, zahustíme omáčku jíškou a krátce povaříme. Krok 6: Jako přílohu můžeme použít knedlíky s příchutí perníku.

TIP: 21 oblíbených receptů na knedlíky

Zveřejněno 9. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ragú z kančího masa na švestkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6N4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ragú z kančího masa na švestkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6N4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec kančí, celer, petržel, mrkev, cibule, víno červené, vývar masový, povidla švestková, protlak rajčatový, olej, švestky sušené, mrkev, perník strouhaný, sůl, bobkový list, pepř, jalovec, koření nové koření, tymián, rozmarýn, česnek, jíška tmavá instantní

Přidat fotografie receptu