Ragú z kančího masa na švestkách
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani pestrou škálou ingrediencí, většinu z nich máme obvykle doma. K masu můžete podávat třeba perníkové knedlíky.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta, osolíme a opepříme. Chvilku osmahneme na oleji a dáme bokem.
Krok 2: Do výpeku po mase dáme nakrájenou cibuli a zeleninu (celer, petržel, 2 mrkve). Vše necháme osmahnout dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, povidla, protlak a minutu orestujeme.
Krok 3: Přidáme koření v sítku na čaj nebo zabalené v gáze, opečené maso a červené víno, a zprudka odvaříme a zredukujeme víno na polovinu.
Krok 4: Přilijeme vývar, přidáme perník a dusíme za občasného promíchání do měkka asi 60 minut. Přidáme nakrájenou 1 mrkev a švestky a ještě dovaříme.
Krok 5: Pokud je potřeba, zahustíme omáčku jíškou a krátce povaříme.
Krok 6: Jako přílohu můžeme použít knedlíky s příchutí perníku.
Zveřejněno 9. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ragú z kančího masa na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER6N4
Moje poznámka
Ragú z kančího masa na švestkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER6N4
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 21 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 33 minutami
Tvarohová štola
Petra.J. před 52 minutami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 1 hodinou
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Suroviny:
plec kančí,
celer,
petržel,
mrkev,
cibule,
víno červené,
vývar masový,
povidla švestková,
protlak rajčatový,
olej,
švestky sušené,
mrkev,
perník strouhaný,
sůl,
bobkový list,
pepř,
jalovec,
koření nové koření,
tymián,
rozmarýn,
česnek,
jíška tmavá instantní
Komentáře (1)