Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 263 kJ / 3 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,05 g |
| Tuky | 142,50 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 24 mg |
| Sodík | 411 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 399,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo.
Krok 2: Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice, oleje a podmáslí.
Krok 3: Pečlivě propracujeme.
Krok 4: Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 5: Na něj nasypeme nastrouhané ovoce, uhladíme a jemně přitiskneme.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut.
Krok 7: Po této době vylijeme na koláč rozmíchanou smetanu a pečeme dál asi 20 minut do růžova. Smetana se musí vypéci a udělat krásný růžový povrch.
Zveřejněno 9. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQGN
Moje poznámka
Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQGN
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 5 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 15 minutami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 50 minutami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 3 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 3 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 3 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 4 hodinami
Tématické fráze:
jablečný koláč,
pečeme pro diabetiky,
buchta pro diabetiky,
sladké recepty pro diabetiky,
sladké pečení pro diabetiky,
recepty pro diabetiky,
buchty pro diabetiky,
peceni pro diabetiky,
hruškův jablečný koláč,
recepty pečení pro diabetiky,
buchta pro cukrovkáře,
zákusky pro diabetiky,
buchty pro cukrovkare,
recepty pro cukrovkáře,
pečeme pro cukrovkáře,
peceme pro diabetiky recepty,
koláč pro cukrovkáře,
pečení pro cukrovkáře,
buchta pro diabetika,
zákusky pro diabetiky recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
skořice,
olej,
podmáslí,
šťáva citronová,
hruška,
jablko,
skořice,
smetana sladká
Komentáře (32)
Jinak u fotek podrž tu šipečku směrem dolů a fotky uvidíš
Jo, jinak jsem se chtěl zeptat - přidával jsem k receptu 2 fotografie. Nahraný jsou, ale jaksi vidět ne... Dělám něco špatně?
Jo a ještě dodatek-pekla jsem na neběleném(hnědém) peč.papíru a mázla jsem ho lehce olejem.Koláč šel dolů sám,a to i na místech kde nebylo pomazáno
Pipre - dík za radu, to pomazání pečicího papíru určitě příště vyzkouším - mně se to dost speklo se dnem koláče a dost špatně se to oddělovalo,a ten tvůj nápad určitě budu využívat
Jani R. - pro diabetiky ani nemusíš cukr dávat, jinak jíá používám tady ovocný cukr - fruktozu. Každé ovoce obsahuje cukr a upřímně, to by diabetici asi hlady i chutěmi umřeli ...pokud to nepřeženou, tak to vhodné je.