Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)

spagetka Kuchařka: spagetka

Moučníky , Dia a bezlepkové, Řezy s ovocem, bublaniny 29 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky (100 g polohrubé, 200 g celozrnné pšeničné, 200 g hladké) 250 g cukru ( 50 g diacukru na pečení)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr (pro diabetiky můžeme vynechat)
1 lžíce skořice
130 ml oleje
300 ml kefíru (i podmáslí atd.)
citronová šťáva
Náplň:
1 kg ovoce:
hrušky
jablka
lžička skořice
kelímek sladké smetany (15 %)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo.

  2. Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice, oleje a podmáslí.

  3. Pečlivě propracujeme.

  4. Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.

  5. Na něj nasypeme nastrouhané ovoce, uhladíme a jemně přitiskneme.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut.

  7. Po této době vylijeme na koláč rozmíchanou smetanu a pečeme dál asi 20 minut do růžova. Smetana se musí vypéci a udělat krásný růžový povrch.

Poznámka

Nedoporučuji dělat na pečícím papíru – není to zrovna to pravé při krájení v tomto případě.

V závorce mám ingredience vhodné pro diabetiky)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)

  • mirca75 mirca75

    Špagetko:-)pekla jsem tuhle tvůj koláč a tak si dovolím přidat fotečku a velkou pochvalu-protože byl výborný:-p.Jen se mi při jeho pečení zbláznila trouba(však už tu bude jen 3týdny potvora:-S;-)) a začala péct "fest" odspodu,takže jsem měla trošku tmavší;-(.No ale na chuti mu to neubralo,takže ho nechávám v oblíbených a znovu ráda upeču;-).
    Jo a ještě dodatek-pekla jsem na neběleném(hnědém) peč.papíru a mázla jsem ho lehce olejem.Koláč šel dolů sám,a to i na místech kde nebylo pomazáno;-).Zkus třeba pro příště tento "hnědý "papír.Já bělený nepoužívám,protože mi z něj nejde vůbec nic sundat:no:.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Rebeko, ne nedává se tam vejce a díky kefíru a oleji to jde krásně propracovat a drží to pohromadě, opravdu ;-)
    Pipre - dík za radu, to pomazání pečicího papíru určitě příště vyzkouším - mně se to dost speklo se dnem koláče a dost špatně se to oddělovalo,a ten tvůj nápad určitě budu využívat :yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    špagetko,vejce se tam vůbec nedává:-?Bude to držet v kupě:-?Chystám se ho teď upéct,tak pro jistotu:-Sdíky:-);-)

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    Ještě jsem zapoměl - smetanu na vaření Rama Cremefine, je rostlinná, málo kalorická;-)

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    Koláč vypadá nádherně, prubnul bych švestky popř. jiné peckoviny, pak by to pro diabetiky bylo naprosto OK - díky za receptík ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    No a právě tady jsi Špagetko udělala chybu;-)-měla jsi napsat,že to z ní nejde,protože ten můj malý zvědavec si sedne,přečte si tvou odpověď a já ho budu muset ihned upéct(ten koláč myslím;-):-D).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Miru, proč by nešla 30%? Já myslím, že jo, jen budeš mít víc tuku no ...a možná naopak líp speče ten koláč, vyzkoušej ...Jo a z pekáče zbyla po příchodu manžela třetina - je to jak s tím zapečeným kuřecím s tou brokolicí ... :-/:-D:-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Špagetko:-)Vojtík mi tu projížděl nové recepty a hned od obrazovky mi hlásil:to bych si dal,tohleto:-p.Prosím tě,nezbyl ti kousek?Doufám že ano,nebo mě donutí to ještě teď upéct;-).Ale má smůlu,smetanu mám jen 30% a ta na to nejde,viď?;-).Posílám ti velkou boďku,rcp.dávám na lištu do oblíbených a aby tam zbytečně dlouho nevisel,tak koláč brzy upeču;-).Už na fotečce totiž vypadá pěkně šťavnatě a ta kombinace,jablek a hrušek:-p:-p:-p.Už se těším:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuji za bodíky :-8
    Jani R. - pro diabetiky ani nemusíš cukr dávat, jinak jíá používám tady ovocný cukr - fruktozu. Každé ovoce obsahuje cukr a upřímně, to by diabetici asi hlady i chutěmi umřeli ...pokud to nepřeženou, tak to vhodné je.;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Krásný podzimní koláč.:-p:yes: Jablka i hrušky se u mně najdou, ale nemám smetanu:-//. Tak ukládám na později.;-)+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, mne by ani nenapadlo to dělat na peč. papíru, ty trdlo:-D:-)). Jo a kde mám ty hrušky?:-S Jinak se mi moc líbí, že je to i pro diabetiky. Jaký je to dia cukr na pečení spagi? Normální nějaký sypký dia cukr? Já bych to si prubla z jablek. Hrušky mají spoustu cukru, pokud vím, ale jsou určitě super:-p, ale pro diabetiky naprosto nevhodné. Plusíík!;-):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Já někdy i pečící papír pomažu máslem (podle těsta) stejně jako plech. Možná to chtělo trochu pomastit papír nebo těsto přímo na pomaštěný plech.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Dávám + a zítra udělám, mám doma vše a ještě k tomu ten návod, ta musím zvládnout i já:-O:-)) a proč nejde ten pečící papír, když je na obrázku:-?, když tak to vyndám nějakou lopatkou, ne:-?:-O Já peču vše na peč. papíru a vždy z toho něco vyleze:-D,takže spagi bodík a pochvala za jednoduchý a "moc jedlý" recept:yes::-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Špagetko, no to musí být moc dobré:-*! Ukládám a brzy udělám:yes::yes:1.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jablečný koláč pečeme pro diabetiky buchta pro diabetiky sladké recepty pro diabetiky sladké pečení pro diabetiky recepty pro diabetiky buchty pro diabetiky peceni pro diabetiky hruškův jablečný koláč recepty pečení pro diabetiky zákusky pro diabetiky buchta pro cukrovkáře buchty pro cukrovkare recepty pro cukrovkáře peceme pro diabetiky recepty pečeme pro cukrovkáře pečení pro cukrovkáře zákusky pro diabetiky recepty koláč pro cukrovkáře pečeme pro diabetika

Zapomněl/a jsem heslo