Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 10. 2009 19:06

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 263 kJ / 3 170 kcal
Bílkoviny63,05 g
Tuky142,50 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy399,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nedoporučuji dělat na pečícím papíru – není to zrovna to pravé při krájení v tomto případě.

V závorce mám ingredience vhodné pro diabetiky)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

17. 10. 2009 14:11

Špagetko:-)pekla jsem tuhle tvůj koláč a tak si dovolím přidat fotečku a velkou pochvalu-protože byl výborný:-p.Jen se mi při jeho pečení zbláznila trouba(však už tu bude jen 3týdny potvora:-S;-)) a začala péct "fest" odspodu,takže jsem měla trošku tmavší;-(.No ale na chuti mu to neubralo,takže ho nechávám v oblíbených a znovu ráda upeču;-).
Jo a ještě dodatek-pekla jsem na neběleném(hnědém) peč.papíru a mázla jsem ho lehce olejem.Koláč šel dolů sám,a to i na místech kde nebylo pomazáno;-).Zkus třeba pro příště tento "hnědý "papír.Já bělený nepoužívám,protože mi z něj nejde vůbec nic sundat:no:.

spagetka spagetka

10. 10. 2009 09:59

Rebeko, ne nedává se tam vejce a díky kefíru a oleji to jde krásně propracovat a drží to pohromadě, opravdu ;-)
Pipre - dík za radu, to pomazání pečicího papíru určitě příště vyzkouším - mně se to dost speklo se dnem koláče a dost špatně se to oddělovalo,a ten tvůj nápad určitě budu využívat :yes::yes:

rebeka rebeka

10. 10. 2009 09:06

špagetko,vejce se tam vůbec nedává:-?Bude to držet v kupě:-?Chystám se ho teď upéct,tak pro jistotu:-Sdíky:-);-)

džango

9. 10. 2009 22:05

Ještě jsem zapoměl - smetanu na vaření Rama Cremefine, je rostlinná, málo kalorická;-)

džango

9. 10. 2009 22:03

Koláč vypadá nádherně, prubnul bych švestky popř. jiné peckoviny, pak by to pro diabetiky bylo naprosto OK - díky za receptík ;-)

mirca75 mirca75

9. 10. 2009 21:45

No a právě tady jsi Špagetko udělala chybu;-)-měla jsi napsat,že to z ní nejde,protože ten můj malý zvědavec si sedne,přečte si tvou odpověď a já ho budu muset ihned upéct(ten koláč myslím;-):-D).

spagetka spagetka

9. 10. 2009 21:30

Miru, proč by nešla 30%? Já myslím, že jo, jen budeš mít víc tuku no ...a možná naopak líp speče ten koláč, vyzkoušej ...Jo a z pekáče zbyla po příchodu manžela třetina - je to jak s tím zapečeným kuřecím s tou brokolicí ... :-/:-D:-D

mirca75 mirca75

9. 10. 2009 21:11

Špagetko:-)Vojtík mi tu projížděl nové recepty a hned od obrazovky mi hlásil:to bych si dal,tohleto:-p.Prosím tě,nezbyl ti kousek?Doufám že ano,nebo mě donutí to ještě teď upéct;-).Ale má smůlu,smetanu mám jen 30% a ta na to nejde,viď?;-).Posílám ti velkou boďku,rcp.dávám na lištu do oblíbených a aby tam zbytečně dlouho nevisel,tak koláč brzy upeču;-).Už na fotečce totiž vypadá pěkně šťavnatě a ta kombinace,jablek a hrušek:-p:-p:-p.Už se těším:-)

spagetka spagetka

9. 10. 2009 20:27

Děkuji za bodíky :-8
Jani R. - pro diabetiky ani nemusíš cukr dávat, jinak jíá používám tady ovocný cukr - fruktozu. Každé ovoce obsahuje cukr a upřímně, to by diabetici asi hlady i chutěmi umřeli ...pokud to nepřeženou, tak to vhodné je.;-)

Paprika Paprika

9. 10. 2009 20:10

Krásný podzimní koláč.:-p:yes: Jablka i hrušky se u mně najdou, ale nemám smetanu:-//. Tak ukládám na později.;-)+

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 10. 2009 20:02

No, mne by ani nenapadlo to dělat na peč. papíru, ty trdlo:-D:-)). Jo a kde mám ty hrušky?:-S Jinak se mi moc líbí, že je to i pro diabetiky. Jaký je to dia cukr na pečení spagi? Normální nějaký sypký dia cukr? Já bych to si prubla z jablek. Hrušky mají spoustu cukru, pokud vím, ale jsou určitě super:-p, ale pro diabetiky naprosto nevhodné. Plusíík!;-):yes:

pipre pipre

9. 10. 2009 19:21

Já někdy i pečící papír pomažu máslem (podle těsta) stejně jako plech. Možná to chtělo trochu pomastit papír nebo těsto přímo na pomaštěný plech.

Jana Pá

9. 10. 2009 19:16

Dávám + a zítra udělám, mám doma vše a ještě k tomu ten návod, ta musím zvládnout i já:-O:-)) a proč nejde ten pečící papír, když je na obrázku:-?, když tak to vyndám nějakou lopatkou, ne:-?:-O Já peču vše na peč. papíru a vždy z toho něco vyleze:-D,takže spagi bodík a pochvala za jednoduchý a "moc jedlý" recept:yes::-D

pipre pipre

9. 10. 2009 19:12

Špagetko, no to musí být moc dobré:-*! Ukládám a brzy udělám:yes::yes:1.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jablečný koláč pečeme pro diabetiky buchta pro diabetiky sladké recepty pro diabetiky sladké pečení pro diabetiky recepty pro diabetiky buchty pro diabetiky peceni pro diabetiky hruškův jablečný koláč recepty pečení pro diabetiky buchta pro cukrovkáře zákusky pro diabetiky buchty pro cukrovkare recepty pro cukrovkáře pečeme pro cukrovkáře peceme pro diabetiky recepty koláč pro cukrovkáře pečení pro cukrovkáře buchta pro diabetika zákusky pro diabetiky recepty

Suroviny: mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, skořice, olej, podmáslí, šťáva citronová, hruška, jablko, skořice, smetana sladká

TopRecepty.cz

Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQGN