Kardinálův řez

Iljusa Kuchařka: Iljusa

Moučníky , Řezy 143 názorů

Suroviny

Piškotové těsto:
2 celé vejce
4 žloutky
100 g cukru krupice
80 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Sněhové těsto:
6 bílků
200 g cukru krupice
Náplň:
750 ml smetana ke šlehání
1 malá konzerva mandarinek
marmeláda
šlehačku
2 sáčky na zdobení (stačí i od mléka nebo silného igelitu), zdobicí špička - není nutná
Pečicí papír - 2 ks, na který jsem si narýsovala čáry s přesným rozestupem, abych obě "placky" měla stejné.
Nyní se ke mně dostala informace od mé známé, že se jí upečená placka přilepila a nešla sundat. Kdo není si jistý, raději peč. papír jemně pomaže olejem.
Recept si zatím oblíbilo 142 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sněhové těsto: z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr; těsto je hotové, když tvoří tzv. špičky.

  2. Piškotové těsto: celá vajíčka, žloutky a cukr šleháme do husté pěny a poté vmícháme mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.

  3. Sněhové těsto dáme do sáčku, to samé uděláme s piškotovým těstem. Na plech nastříkáme ze sněhu 5 čar dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm. Pak piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery. Tento postup provedeme i na druhý, připravený pečicí papír, tudíž máme připravené na pečení 2 placky.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 stupňů přibližně 10 minut dorůžova.

  5. Placky necháme vystydnout, přendáme na čistý peč. papír. První placku potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhou plackou. Jemně přitlačíme. Necháme vychladit cca 2 hodinky. Jemně pocukrujeme.

Poznámka

Na internetu jsem viděla tento moučník bez ovoce, placky byly potřeny marmeládou - také to vypadalo velmi chutně ;-)

Příprava vypadá složitě, ale není !Zdroj: internet - mimibazar.cz a další .....

Tento recept najdete také na http://www.zdravavarecka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 905 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kardinálův řez

  • Comon Comon

    vypadá to dost dobře :-))to musím zkusit

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Úplně úžasná dobrůdka :-p, všem moc chutnalo. Ikdyž to nevypadá, je to jednoduché. Bodík přidělen:yes:

    Odpovědět

  • marakml1 marakml1

    Upečeno okamžitě sež....:-8:-p tento recept je vážně luxusní::yes::yes: a vůbec není složitý jenom příště budu péct zrovna ze dvou dávek veký dik za takovou dobrůtku

    Odpovědět

  • andrejka andrejka(neregistrovaná)

    ahoj ještě jsem to nezkusila ale hned odpoledne jdu na to ale bodíky máte :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    nádherné,mám taky podobný receptík...hmm a ta kávička...bodík :yes: :-)

    Odpovědět

  • Wellunka Wellunka(neregistrovaná)

    V pondělí to snad skusím upéct..snad se mi to povede =)

    Odpovědět

  • Janča Janča(neregistrovaná)

    Ahojte, pečící papír byste měli vždy po upečení zlehka potřít mokrým hadrem a nechat chvíli zvlhnout. Pak máte opravdu jistotu, že pečící papír z upečených plátů sundáte bez problémů. Děláme to tak v práci v cukrárně a že jich denně pečeme hodně.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Pokud se použije Rama Cremefine na šlehání - je ztužovač zbytečný ;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Iljusko prosím tě do té šlehačky jsi nedala ztužovač:-?:-?

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Tak tomu říkám opravdu něco úžasného:-O:-O, ihned letí do oblíbených a co nejdříve vyzkouším a samozřejmě letí bodík.:yes:

    Odpovědět

  • Hannah.Montana Hannah.Montana

    Mňam!:-)

    Odpovědět

  • JirkaR JirkaR

    Tak zejtra du na to už jse mě zbíhají sliny :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja som presvedčená, že toto je jeden z najlepších múčnikov, aké na svete existujú...z desiatich vajec je málo, asi by som mala z 20 piecť, aby doma neotravovali?!;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Baruš - :yes: - hnedka bych si nabídla ;-) Je to bašta - co ;-)

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Vcera jsem poprve tvorila kardinala - z pul davky a hned po prvnim ochutnani jsem pochopila, ze to byla chyba. Priste rozhodne z cele davky. Uzila jsem verzi s marmeladou a normalni slehackou (Rama tady neni). Posilam bodika a fotku i kdyz neni tak krasna jako ta tvoje:yes:41:yes:

    Odpovědět

1 3 4 5 6 7 8 10

Tématické fráze: kardinálovy řezy kardinalove rezy recept na kardinalove rezy kardinálovy řezy recept kardinálské řezy kardinálovi řezy recepty moučník kardinálské řezy top recepty řezy piškotové těsto recept recept na kardinálovy řezy kardinalove rezy recept výborné řezy ke slavnostní příležitosti kardinálský řez řezy se šlehačkou recept kardinalske rezy rez kardinálské řezy recept kardinálovo řezy kardinalov rez kardynálovy řezy

Zapomněl/a jsem heslo