Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 606 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,00 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 370,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
Moje poznámka
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
Nejnovější recepty
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 2 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 4 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampiónová polévka
SarkaMG před 6 minutami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 50 minutami
Košíčky s želé
rujet před 52 minutami
Borůvkový závin podle německé Omy
iva.dostalova@seznam.cz před 1 hodinou
Koláčky s tvarohem a meruňkami
KamiF před 1 hodinou
Řecká musaka
ceslo před 1 hodinou
Kvasnicová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Leiinka před 2 hodinami
Sendvič caprese
Runser před 2 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
Berdey před 2 hodinami
Tématické fráze:
kynutí chleba v ošatce,
chleba bez kynutí,
chlebová ošatka kde koupit,
kynutí chleba,
ošatka na pečení chleba,
slané pečivo recepty,
chléb bez kynutí,
osatky na peceni chleba,
pečení chleba v ošatce,
chléb,
ošatky na kynutí těsta,
kynutý chléb,
recept na chleba bez kynuti,
jak se peče chleba,
ošatka na kynutí,
kde koupit slamene osatky na peceni chleba,
maminčiny recepty chleba bez hnětení,
recept na chleba,
maminčina kuchyně kuchyně mirka,
slané pečivo
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej,
ocet,
mouka žitná chlebová,
mouka hladká,
droždí sušené,
kmín celý
Komentáře (174)
Upravil jsem recept tím, že jsem žitnou mouku a vodu částečně nahradil kváskem (260 ml vody, 125 g žitné mouky a 165 g kvásku), dal jsem trošku méně kvasnic a jen 1,5 lžičky soli (2,5 lžičky se mi zdá fakt moc) a myslím, že se velice povedl. Všem velmi chutnal. Dokonce i synovi, který jí chleba jen v sebeobraně
Příště přidám i nějaké semínka...
Jen musím sehnat ošatku, zatím nechávám kynout v jakési misce..
Dělala jsem bez ošatky-kynout jsem to nechala přímo na plechu a byl nádherně nakynutý do vrchu. Pak jsem jej, trdlo, v dobré víře potřela vodou před strčením do trouby
Chlebík jsem upekla, musela jsem přidávat mouku a dala jsem tedy žitnou. Jinak chlebík jsem pekla na 10min a pak zmirnila a za dalších 15 min byl hotov. Příště to zkusím ještě s tou bramborou. Je moc dobrý.
Na Maminčiny recepty chodím dost často
Pokud chlebík nepřečnívá ošatku, musí se mu trochu pomoci rukou, aby nespadl z výšky na plech.
Gabi, jeste jednou ti moc dekuji za tenhle recept. Dala bych ti za nej aspon 10 bodu, ale to bohuzel nejde, tak posilam aspon deset kyticek
Asi priste pridam te mouky vice
Chtela jsem se zeptat, mohla bych te zitne dat mene
Posílám obrázky a ty poslední jsou speciálně pro Ivanku 79 a Špagetku...
Posílám obrázky a ty poslední jsou speciálně pro Ivanku 79 a Špagetku...
Gabi, moc dekuji za tenhle recept, urcite budu opakovat
Taky jeste jednou dekuji Mirce75 za rady a podporu