Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 10,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti.
Krok 2: Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak, aby se chytilo víčko. Aby bobule zůstaly křupavé.
Krok 3: Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů. V tom případě uděláme ostrým nožem u stopky křížek. Tato varianta je rychlejší, hrozno natáhne ostrost do několika dní, ale chce to pořádné feferonky, žádné kozí rohy. Pořádnou divokost.
Zveřejněno 4. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ančkine hrozno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLZo
Moje poznámka
Ančkine hrozno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLZo
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá a výborná majonéza z vařených vajec
Přidáno před 5 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 5 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Štrúdl s jablky podle maminky
Přidáno před 19 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno 18. 12. 2025 15:57:57
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 5 minutami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 27 minutami
Vaječný koňak
Vigousek před 1 hodinou
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 1 hodinou
Tvarohová štola
Pavlina3 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Jan Nemec před 2 hodinami
Rychlé a snadné vepřové nudličky - fofr večeře
Trol60 před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 2 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 4 hodinami
Tématické fráze:
hrozno,
jak naložit hroznové víno,
hroznové víno recepty,
hrozno recepty,
recepty z hroznového vína,
hroznové víno-zavařenina,
hroznove vino s feferonkou,
hrozno recept,
zavarenina z hroznového vina,
hroznová zavařenina,
hroznove čatní,
jak nalozit domaci vino,
naložit vino,
recept na vino z hrozna,
recepty hrozno,
zavařeniny hrozno,
zavařené hrozno,
kozí rohy s hrozny,
hroznové víno zavařenina,
hrozno foto
Suroviny:
víno hroznové,
feferonka,
deko
Komentáře (16)
Pan vrchní to tam v té vinárně vyřešil šalamounsky, podává víno z Rakous. A když jsme u Rakouska, nemuselo mu být, pře sto lety jen ouzko, mohlo mu být i "hrozno" viz Slovník spisovného jazyka českého II str. 98.
Ale možná si mažete chléb másalou.
P.S. Tá fotka v profile je aktuálna?
http://www.toprecepty.cz/recept/6890-meloun--s-fef...
Miloš, díky za recept