Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 718 kJ / 1 128 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,50 g | 
| Tuky | 21,55 g | 
| Vláknina | 61,90 g | 
| Cholesterol | 75 mg | 
| Sodík | 732 mg | 
| Sůl | 1,38 g | 
| Sacharidy | 134,14 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat.
	Krok 2: Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Přidáme maso,  a z obou stran necháme zatáhnout. Přidáme nakrájenou cibuli, rozmarýn, mírně orestujeme a zalijeme červeným vínem.
	Krok 3: Maso přiklopíme a na cca 180°C pečeme v troubě zhruba 90 minut do změknutí masa. Pokud je potřeba během pečení ještě podlijeme vínem. Pak maso vyjmeme a ponecháme v teple.
	Krok 4: Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a mírně stále provařujeme. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, bílý jogurt a sladkou smetanu. Opět provaříme, aby se sýr rozvařil.
	Krok 5: Pokud chceme, dochutíme citronovou šťávou, popřípadě cukrem, dosolíme, dopepříme podle chuti. Podáváme nejlépe s knedlíkem.
Zveřejněno 20. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqpN
Moje poznámka
					
				
Jehněčí kýta se zeleninovo-sýrovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqpN
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 minutou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 15 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 30 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							úprava jehněčí kýty, 
						
						
							úprava jehněčího masa, 
						
						
							jehněčí s omáčkou, 
						
						
							jehněčí kýta, 
						
						
							jehneči kyta recept, 
						
						
							jehněčí kýta recepty, 
						
						
							jak dlouho se pece jehněčí, 
						
						
							úprava jehněčího, 
						
						
							jak upravit jehneči maso, 
						
						
							jehneci maso s rozmarynovou omackou, 
						
						
							jak dlouho pečeme jehněčí, 
						
						
							jehneci uprava, 
						
						
							jehněčí maso s omáčkou, 
						
						
							úprava jehněčího masa kýty, 
						
						
							jehneci maso se zeleninou, 
						
						
							jehněčí kýta plátky, 
						
						
							jak dlouho se peče jehněčí maso, 
						
						
							kýta z ovečky, 
						
						
							jehneci s omackou recept, 
						
						
							jehneči jatra recepty
						
					
						Suroviny:
						
							kýta jehněčí, 
						
						
							česnek, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							víno červené suché, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							smetana 12%, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							sýr tavený, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							cukr, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (20)
Už to musím rozseknout...
vlastně vím, tejejka mám jahňat habakúúk
dávám bodík