Mamčina čalamáda
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček. Čalamáda kombinuje různé druhy zeleniny, které se marinuji ve sladkokyselém nálevu s kořením.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 518 kJ / 4 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,40 g |
Tuky | 114,83 g |
Vláknina | 163,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 49,30 g |
Sůl | 122,00 g |
Sacharidy | 655,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek).
Krok 2: Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a necháme vychladit.
Krok 3: Studený nálev nalejeme na zeleninu, promícháme a necháme odležet do druhého dne.
Krok 4: Druhý den natlačíme do skleniček, doléváme nálevem, zavíčkujem a zavařujem 20 minut na 90 °C.
Zveřejněno 9. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mamčina čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62vl
Moje poznámka
Mamčina čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/62vl
Nejnovější recepty
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 11 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 12 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 14 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 15 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 34 minutami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 3 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Moanka před 4 hodinami
Těsto na pizzu
tinakajfoszova před 4 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
HankaR. před 5 hodinami
Lečo
Lenka Sedlackova před 5 hodinami
Plněné pečené batáty
evahy před 6 hodinami
Tématické fráze:
čalamáda z rajčat, paprik, cibule,
čalamáda z rajčat paprik cibule,
dobré čalamády,
recept na čalamádu,
recept na čalamádu z rajčat,
čalamáda z rajčat,
čalamáda z rajčat a paprik,
čalamáda,
calamada z paprik a rajcat,
nalev na calamadu,
čalamada z okurek a papriky,
čalamáda z okurek a paprik,
jak vyrobit čalamádu,
čalamáda z okurek,
čalamáda z rajčat na topinky,
čalamáda z okurek a rajčat,
recept na dobrou calamadu,
co vyrobit z rajčat,
čalamáda z rajčat paprik cibule okurek,
čalamáda z paprik
Suroviny:
rajče,
kapie červená,
cibule,
zelí bílé hlávkové,
mrkev,
okurka čerstvá,
voda,
ocet,
cukr krystal,
olej,
sůl,
sladidlo umělé,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
semínka hořčičná
Komentáře (7)
Vaše čalamáda mi tu moji silně připomíná, určitě vyzkouším ( a bez vody). Hlavně mám návod kolik čeho přidat.Držte mi palce, těším se, že mám recept dávno zapomenutý.Díky !