Čalamáda moc dobrá
Doma sterilovanou směs zeleniny neboli čalamádu, můžeme snadno vytvořit z přebytků ze zahrádky. Jde o skvělý způsob, jak uchovat zeleninu do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 896 kJ / 4 755 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,24 g |
Tuky | 303,40 g |
Vláknina | 29,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 56,25 g |
Sůl | 140,50 g |
Sacharidy | 481,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Nasypeme do větší mísy a přidáme cukr, sůl, ocet a olej. Dobře promícháme.
Krok 3: Přikryjeme potravinovou fólií a necháme do druhého dne odležet v chladu. Zelenina pustí šťávu a tak nebude později potřeba žádný nálev.
Krok 4: Sklenice vyvaříme nebo alespoň dobře umyjeme a vysušíme.
Krok 5: Naplníme je zeleninou a dolijeme šťávou, kterou zelenina pustila. Bude jí dostatek do všech sklenic, proto zeleninu zbytečně nepěchujeme. Při pěchování nám šťáva zůstane.
Krok 6: Hrdla sklenic dobře otřeme a zavíčkujeme je čistými víčky. Zavařujeme na 80 °C 25 minut.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda moc dobrá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOJE
Moje poznámka
Čalamáda moc dobrá
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOJE
Nejnovější recepty
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 14 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 14 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 14 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 14 hodinami
Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 46 minutami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 54 minutami
Vajíčkový salát
Sahula před 11 hodinami
Vajíčková omáčka
Sahula před 11 hodinami
Labužnický králík na smetaně
Darwin před 12 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Sarinka56 před 13 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 13 hodinami
Macecha řezy
vikinka09 před 13 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
TotalMudla před 14 hodinami
Polévka s krupicí a vejcem
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
čalamáda,
čalamáda recept,
recept na čalamádu,
domaci calamada,
čalamády,
jak se dělá čalamáda,
recept na domácí čalamádu,
domácí čalamáda recept,
calamada bez zavarovani,
recept čalamáda,
recepty na čalámádu,
recepty na čalamády,
čalamáda recepty,
výborná čalamáda,
výborná domácí zeleninová čalamáda,
recept na dobrou čalamádu,
recepty čalamada,
zavařování čalamáda,
jak udelat calamadu,
zavarovani calamady
Suroviny:
zelí hlávkové,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
cibule,
mrkev,
ocet,
olej,
cukr krystal,
sůl
Komentáře (142)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0