Chana masala (cizrna po indicku)
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna má navíc spoustu benefitů pro naše zdraví.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 585 kJ / 2 052 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,74 g |
| Tuky | 66,14 g |
| Vláknina | 184,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 168,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zázvor nastrouháme najemno.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm asi 30 sekund rozvonět římský kmín a hořčičné semínko.
Krok 3: Poté přidáme chilli papričku a kari lístky a mícháme dalších asi 15 sekund. Přidáme cibuli a za stálého míchání ji necháme zezlátnout. Poté přidáme česnek a zázvor a ještě minutu restujeme.
Krok 4: Přisypeme rajčata a za stálého míchání restujeme, až jsou rajčata zcela měkká a rozvařená téměř na kaši. Zasypeme koriandrem, kurkumou a směsí chana masala (nebo přidáme zbývající koření).
Krok 5: Přisypeme uvařenou cizrnu, osolíme a přilijeme tolik vody, aby vznikla hustší omáčka. Osolíme podle chuti a 10 minut na malém plameni povaříme, aby se propojily chutě.
Krok 6: Kdo má rád husté omáčky, může část odebrat, rozmixovat a vmíchat do zbývající směsi.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.
Zveřejněno 20. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chana masala (cizrna po indicku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPPg
Moje poznámka
Chana masala (cizrna po indicku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPPg
Nejnovější recepty
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 40 minutami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Kapr na křenu
Přidáno před 16 hodinami
Likérové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 23 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno 11. 12. 2025 08:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
LUCAH před 42 minutami
Kokosové tyčinky špaldové
80Katerina.M před 53 minutami
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 10 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 11 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 11 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 12 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 13 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 13 hodinami
Uherská pěna
Daami před 15 hodinami
Tématické fráze:
cizrna po indicku,
cizrna recepty,
recepty z cizrny,
indická cizrna,
chana cizrna,
cizrna na indický způsob,
cizrna na indický způsob,
hrách po indicku,
indicka chana,
hovězí chana,
cizrna indický recept,
cizrna garam masala,
garam masala cizrna,
recepty s cizrnou,
cizrna na indicky,
cizrna po indicku recepty,
cizrna indické recepty,
chana,
chana masala s rýží,
chala masala recept
Suroviny:
olej,
římský kmín mletý,
semínka hořčičná černá,
chilli paprika čerstvá,
listy kari čerstvé,
cibule,
česnek,
zázvor čerstvý,
rajče,
koření chilli,
pepř,
kurkuma,
koriandr sušený,
koření,
sůl,
cizrna
Komentáře (2)