Suroviny
Porce: 4 - 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 277 kJ / 2 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 287,44 g |
Tuky | 115,03 g |
Vláknina | 10,36 g |
Cholesterol | 658 mg |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,60 g |
Sacharidy | 33,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z masa si uděláme plát, který si naklepeme. Plát masa si osolíme, opepříme, posypeme kořením a silně potřeme hořčicí. Poté plát masa zavineme a zpevníme provázkem. Roládu zvenčí ještě trochu osolíme. Takto připravené maso, můžeme nechat přes noc v chladu, aby se odleželo.
Krok 2: Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno. Zapneme si troubu na 180°C. V pekáčku si rozehřejeme olej a na něm roládu ze všech stran opečeme, aby se nám zatáhla. Poté roládu vyjmeme stranou, do pekáčku vsypeme cibuli, polovinu slaniny taktéž nakrájené a restujeme dozlatova.
Krok 3: Pak vložíme zpět roládu, vše podlijeme vroucím vývarem (vodou) a 1 dcl vína do poloviny výška masa a přiklopený pekáček vložíme do vyhřáté trouby.
Krok 4: Maso v průběhu pečení otáčíme, ze stěn seškrabujeme nápečky a dle potřeby doléváme trochu vývaru. Měkké maso vyjmeme a výpek naředíme vývarem. Na pánvi si umícháme tmavší jíšku a tou zahustíme šťávu z masa.
Krok 5: Tu pak necháme na mírném plameni 20 minut provářet. Mezitím si na pánvi roztavíme zbytek slaniny nakrájené na jemno, přidáme na jemné nudličky nakrájené okurky a zlehka je orestujeme.
Krok 6: Pak vsypeme papriku, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Jemně vše osolíme, přiklopíme pokličkou a chvilku asi 5 minut lehce dusíme.
Krok 7: Poté šťávu přecedíme přes jemný cedník, přidáme podušené okurky, vlijeme zbytek vína a necháme ještě pár minut pomalu provářet, aby se nám chutě propojily a na povrch vystoupil glanc (tuk). Hotovou šťávu dle potřeby dochutíme solí, lákem z okurek, případně hořčicí.
Zveřejněno 16. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní znojemská roláda s vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwgv
Moje poznámka
Pikantní znojemská roláda s vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwgv
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 18 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 18 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 18 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 18 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 23 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 31 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 53 minutami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 59 minutami
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 1 hodinou
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
iFanoush před 1 hodinou
Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Grilované krevety
Monkrizova před 1 hodinou
Tématické fráze:
pikantní roláda z mletého masa,
pikantní hovězí rolády,
recepty s vínem,
masová roláda kluci v akci,
hovězí roláda kluci v akci,
táborská roštěná,
znojemská pečeně,
recept znojemska ruze,
pikantni hovezi rolada,
znojemska směs,
hovězí roláda,
hovězi rolada na vině,
top recepty znojemská omáčka s za vínem,
pikantni masova rolada recepty,
hovězí roláda po znojemsku,
táborská hovězí pečeně,
znojemská směs pod maso,
rostena ze salamem,
hovězí roláda pikantní,
pikantní roláda
Suroviny:
hovězí zadní,
hořčice plnotučná,
okurky sterilované,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření táborské od samuela,
cibule,
slanina,
mouka hladká,
víno bílé suché,
vývar
Komentáře (19)
Učebnicově smotaná roláda, s excelentní fotkou na řezu. No prostě bomba