Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Noky v červeném zelí

Jemné noky obalené v dušeném červeném zelí a doplněné žampiony tvoří originální vegetariánské jídlo, které zasytí a zároveň potěší svou barevností i chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 534 kJ /
2 757 kcal
Bílkoviny57,73 g
Tuky91,53 g
Vláknina49,74 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 7,09 g
Sůl18,39 g
Sacharidy401,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme těsto: brambory řádně vydrbeme kartáčkem pod vodou a dáme vařit do slané vody i se slupkou doměkka. Krok 2: Zelí zbavíme košťálů a vrchních listů a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme najemno. Jablko, zbavené slupky a jadřince, nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Krok 3: Do hrnce, ve kterém budeme zelí dusit, dáme 2 lžíce oleje a na něm orestujeme cibulku. Až zesklovatí, přidáme všechno koření. Až se nám toto rozvoní, přidáme zelí, jablko, mošt a vývar. Toho jen půlku, druhou přidáme dle potřeby v průběhu dušení zelí. Krok 4: Osolíme, ochutíme cukrem a octem, toto vše děláme s citem a podle svých zvyklostí a chuti. Do hotového zelí přihodíme nahrubo sekané ořechy. Krok 5: Očištěné žampiony orestujeme v pánvi na zbývajícím oleji. (Já jsem přidala ždibec másla.) Trošku osolíme. Restujeme cca 5 minut. Krok 6: Částečně vychladlé brambory zbavíme slupky a najemno nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, vajíčko, lžičku soli a rozpuštěné, zchladlé máslo. Vypracujeme na vále, posypaném moukou, pružné těsto. Krok 7: Postavíme vodu na vaření noků. Vodou nebudeme šetřit a taky ji řádně osolíme. Krok 8: Z těsta uděláme váleček, který pak krájíme na stejně velké dílky a snažíme se tvarovat noky. Vidličkou do nich vytlačíme vroubky. Krok 9: Vhodíme je do vroucí vody. Jakmile vyplavou, ihned je vylovíme děrovanou lžící. Dáme do sítka okapat a můžeme zlehka omastit přepuštěným máslem. Krok 10: Na talíř urovnáme noky, zelí i žampiony. Kdo chce, může doladit čerstvě mletým pepřem.

TIP: Desatero na téma noky, nočky, nebo gnocchi

Zveřejněno 26. 11. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Vaříme krok za krokem.. mírně upraveno

P.S. masojedci mají smůlu.. nebo ne.. takový flákanec krkovice na grilu by k tomu šel nááramně dobře...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky v červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Dmz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky v červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Dmz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (56)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

No toto:-O:yes::yes::yes: Náhodné a podobné recepty jsou studnice pokladů...Krásné foto, krásný recept, mňam, no a postup:-D:-K úplně vidím ty ňoky, jak mi čuměj z hrnce do hrnku s kafem:-8:-8:-8:-8

Použila jsem pouze recept na nočky, jsou vynikající jak ke špenátu, tak jsem těsto použila na šulánky s mákem. Z tohoto těsta budou výborné i bramborové knedlíky. :yes: Také se s těstem dobře pracuje

namka;-)

namka:-p

Miluše Dvořáková 25. 7. 2014 21:21
verku:opravdu jsem se pobavila, hezky zpracovaný recept, zkusím a dávám bodík:yes::yes::yes:

není nad to, když se člověk při čtení receptu i zasměje :-D, zítra vyzkouším ty ňočky kočky a snad se povedou.:yes:

Krása :yes:

Rebuško - krok za krokem vaříme, my ostatní hledíme, jak ty ale vaříš ráda, že Jaroušek až ódy skládá a já další bod posílám ráda :-p;-)+24:yes:

Pěkné nočky máš:-Ki to zelíčko se mi líbí:-p:yes::yes:

Moc hezký recept a foto také:yes::yes:+

magdalenka: Já taky vařím daleko víc brambor, aby zbylo na šišky nebo noky;-):-p :-D:-D:-D:-D

spagetka: aspoň kilo varených zemiakov mi nezvýši...:-))

všem moc děkuju za hezké komentíky, zájem i bodíky;-):-K
opravdu doporučuji to zelí vyzkoušet, na druhý den je prostě MLASK;-)

Noky dělám vždycky, když nám zbudou vařený brambory, máme je moc rádi, no a o zelí ani nediskutuju, zkusím s těma ořechama ;-):-D:-p:yes:

Tématické fráze:
noky, cervene zelí se skořicí, noky se zelim, noky k zeli, co k červenému zeli, červené zelí recept, noky recept, zelí s noky, jak se vaří noky, noky s červeným zelím, noky a zelí, jak dlouho se vaří noky, noky do zelí, jak dlouho se vaří červené zelí, červené zelí top recepty, dušený nok, zelí s nokama, dušené zelí s noky, červené zelí s hřebíčkem, jak se vaří gnocchi

Suroviny:
brambory, vejce, mouka polohrubá, máslo, sůl, zelí červené, cibule, jablko, mošt jablečný, vývar zeleninový, koření hřebíček, skořice, koření nové koření, bobkový list, žampióny, ořechy vlašské, cukr krupice, ocet jablečný, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu