Suroviny
Porce: cca 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kneipova polévka, jak ji vařily naše babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL3r
Moje poznámka
Kneipova polévka, jak ji vařily naše babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL3r
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 20 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 7 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 8 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 9 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 10 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 10 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 11 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 11 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 13 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 13 hodinami
Tématické fráze:
kneippův chodník doma,
kneippova nožní procedura,
co je kneippův chodník,
recepty co vařily babičky,
recepty od babičky,
co vařily babičky,
kucharka ceskoslovenske hospodyne,
kneippův chodník na doma,
držková polévka německy,
panádlová nádivka,
kneippova chlebová polévka,
jak vařily babičky,
kneippův suxhý chodník foto,
polevka z kapusty hlavy,
kneippova procedura,
kneippův chléb recept,
držková polévka dle od babičky,
kneippova metoda-lázně,
polevky babičky,
chodník recepty
Suroviny:
kapusta,
vejce,
chléb,
sůl,
pepř,
masox
Komentáře (28)
Jano, moc děkuju za recept, teď už vždycky budu vědět, co dělat se zbytkem kapusty
Jani,doufám,že promineš ten komentář
"mastné, nemastné"
Chybička se vloudila
O jeho nebezpecnosti se zacalo "tusit" az v sedesatych letech. Prvni vysledky fundovanych studii byly dokonceny nekdy pred 25ti lety.
Nase babicky urcite nic nevedely. Pamatuji jen, ze nam detem bylo zakazovano tekute Maggi, protoze "presolene".
Kostka masoxu v polevce nikoho nezabije, ale je treba pocitat s tim, ze glutamat je prakticky ve vsech prumyslovych mastnych vyrobcich (a bohuzel i v mnoha nemastnych). Je treba tedy "hlidat" jejich finalni soucet.
magdalenka: Pamatuji si tez a dokonce, kdyz se nikdo nedival, tu lzicku jsem s radosti olizla.
Som zvedavá, čo ešte Jana R. objaví v tej knihe, teším sa.
Jsem ráda,že jsi vyfotila i rcp z knihy.Je i z textu vidět,jaké koření a dochucovadla se už tenkrát používala,za co nás tady mnohdy klepou přes prsty