Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Tradiční kachna na pekingský způsob je úžasným zpestřením jídelníčku. Její příprava je sice trochu delší, ale výsledek určitě stojí za to. Kůžička kachny je dokonalé křupavá a křehká a maso je jemné a lahodné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,57 g |
Tuky | 1,98 g |
Vláknina | 3,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 104,03 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0JB
Moje poznámka
Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0JB
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 3 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselé muffinky
Natkaaa před 9 minutami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 46 minutami
Jadel ve slanině
majka.k před 51 minutami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 1 hodinou
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 4 hodinami
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 4 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 5 hodinami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 5 hodinami
Tématické fráze:
kachna po čínsku,
čínská kachna,
čína z kachny,
křehká kachna po čínsku,
kachna po čínsku recept,
cinska kachna recept,
recepty z kachny,
kachna na asijský způsob,
recept na pekingskou kachnu,
kachna na rožni,
pekinská kachna,
kachna cina,
porcování kachny,
kachna činska,
recepty kachna po čínsku,
pečená kachna po čínsku,
kachna po sečuánsku,
recept na čínskou kachnu,
pečená čínská kachna,
kacena po cinsku
Suroviny:
kachna,
olej,
cukr,
sůl,
koření pěti vůní,
pepř sečuánský,
skořice,
badyán,
fenykl,
koření hřebíček,
zázvor,
bobkový list,
med,
ocet rýžový,
víno červené
Komentáře (30)
Tak chlazenou,to ano,to bude ono!
No, já bych s tím mraženým ptákem na tento způsob raději nelaškovala. Jen když si představím té růžové vody co z něho bude hrčet…
Pro klid v rodině se raději utečte ke klasice. Nebojte, recept ani chlazená káča vám neulííítne.
A ten váš milášek, nejmenuje se Ivan? Nezaslechnete občas jak si, zvláště za krásného slunečného dne, říká „dneska by to šlo!!!" Vyřiďte mu, že až mu bude ouvej a bude mít žandáry v patách, ať přebrodí Moravu… Myslím, že si budeme rozumět…
Právě pro takové, kteří nejsme schopni najít orig. koření, jsem na netu vyšťoural rcp na to oné (viz suroviny). Kromě fagary máte vše ostatní pravděpodobně doma. Jednou, fagaru nemaje, upekl jsem káču bez ní a rozdíl jsme nepoznali... Zvláštní, specifická chuť sečuánského pepře se dostaví s malým zpožděním, ale s ostatním kořením se "netluče" a spíše nevyniká.
Koření 5ti vůní používám i do perníku...
Jana Remkova
Já mám Frantiska: rád
prodavá ho: marks and spencer, Avokado, Vitana a všichni prodejci koreni na internetu :)
I vy nebozísku...
Ne, nesolí se.
Asi proto, že ta PRAVÁ kachna se, porcovaná na 120 soustíček, podává s poměrně slanou omáčkou na bázi sojovky...
...ale spíš si myslím, že sůl je hygroskopická a glazura se solí by patrně dokonale neoschla. Nicméně je otázne, zda by to něčemu vadilo. Nevím. Nezkoušel jsem.
Bod udělen
Jako " chuťovka pro dva " ideální